Brood van vandaag: Clubsandwich met geitenkaas
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Heb je zin in brood maar wil je wel eens iets nieuws proberen? Dan is dit het recept waar je naar op zoek bent!
Soms heb je zo'n trek in een goede sandwich, maar heb je geen idee met wat voor lekker recept je die craving naar brood kunt vervullen. Met deze sandwich krijg je allerlei goede voedingsstoffen binnen die je nodig hebt: eiwitten, vitamine B en C, plantaardige en dierlijke vetten en natuurlijk vezels. Misschien dat je in eerste instantie een beetje gek opkijkt van de combinatie spinazie met brood, maar des te meer reden om het eens uit te proberen!
What you need (2 porties)
- Komkommer - 1/4
- Avocado - 1
- Rode paprika - 1
- Ei - 2
- Verse spinazie - 2 handjes
- Volkoren meergranenbrood - 4 sneetjes
- (Maaslander) geitenkaas - 4 plakjes
Make & bake
- Kook eerst de eieren en rooster tegelijkertijd het brood.
- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
- Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in plakjes.
- Snijd de gekookte eieren in plakjes.
- Beleg nu de twee boterhammen met de verse spinazie.
- Beleg de spinazie met de plakjes geitenkaas.
- Leg hier bovenop de komkommer, de paprika, de avocado en het gekookte ei.
- Tot slot leg je de andere twee boterhammen hier bovenop en snijd je de clubsandwich in tweën.
- Post een foto van je heerlijke maaltijd met de hashtag #FGRecept!