20 december 2016 
1 min. leestijd

Christmas chocobites

Christmas chocobites

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze feestelijke koekjes mogen met Kerstmis natuurlijk niet ontbreken!

Yesss, Christmas is coming! Staat bij jullie de kerstboom al te shinen? Niet alleen de vrolijke kerstversiering die je direct in de spirit brengt is geweldig aan Kerstmis, nee: denk eens aan al dat lekkere eten! Voor sommigen is het een beetje een 'enge' periode omdat ze bang zijn de controle te verliezen, maar met deze koekjes hoeft dat gelukkig niet.

Bij een feestelijke tijd hoort natuurlijk ook feestelijk eten! De enige moeite die je voor deze kerstkoekjes hoeft te doen is het breken en laten smelten van chocola. Verdelen over een bakplaat en versieren met allerlei lekkere toppings en klaar! Hoe easy wil je het hebben? Nu nog proberen te wachten tot het kerst is ;)

What you need

 • Goji bessen
 • Moerbeien
 • Amandelen
 • Pompoenpitten
 • Pure chocolade - 86%, 100 gram
 • Geraspte kokos

Make, Bake & Shake

 1. Smelt de chocolade au bain marie. Dit kan op twee manieren: je kunt het traditioneel smelten in een pannetje op het vuur. Je kunt ook een grote schaal met een laagje heet water te vullen en hier een kleine schaal met gebroken stukken chocolade inleggen. Via de tweede manier smelt de chocolade geleidelijker en verbrand het niet: roer het wel door.
 2. Is de chocola gesmolten? Laat het een kwartiertje staan zodat het wat steviger wordt.
 3. Pak een platte schaal of een bakplaat en bedek deze met een vel bakpapier. Giet hier vervolgens kleine porties chocolade op.
 4. Beleg de koekjes in spé met je topping keuzes: bessen, amandelen, kokos - wat je maar wilt!
 5. Leg de bites minimaal een uur in de koelkast zodat ze goed kunnen stollen.
 6. Haal ze daarna van het bakpapier en leg ze op een schaal of in de koekjestrommel, als je denkt ze lang te kunnen bewaren ;).
Reactie plaatsen