Chocolate chip oatmealcookies: Het hele pak leeg zonder schuldgevoel
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas; gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer maken we havermoutkoekjes, met slechts vier ingrediënten! Wie kent ze niet? De chocolate chip cookies; zo lekker en verslavend. Helaas gaat het eten van deze koekjes vaak samen met een licht schuldgevoel. Af en toe is het natuurlijk gewoon heel erg lekker om de full sugar, full fat versie tot je te nemen, maar voor die dagen waarop je er eigenlijk een beetje op wil letten, biedt dit recept een heel goed alternatief. Lekker en ook nog eens voedzaam, zonder zout en extra toegevoegde suikers: we like!
What do we need? (8 porties)
- Banaan - 2
- Havermout - 80 gram
- Pure chocolade 85% - 40 gram (of als je helemaal suikervrij wil, kan je deze vervangen door rauwe cacao nibs)
- Kaneelpoeder - 1 theelepel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pel de bananen en prak het vruchtvlees met een vork in een kom tot moes
- Voeg de havermout en de kaneel eraan toe en meng goed
- Hak de chocolade in brokjes en verdeel deze door het beslag
- Schep met een een lepel een portie van het beslag en leg dit op een bakplaat met bakpapier met behulp van een tweede lepel
- Verdeel zo heel het beslag over de bakplaat, met ongeveer 6-8 hoopjes als resultaat
- Plet de hoopjes nu en maak ze een beetje rond met de achterkant van de lepel
- Plaats de chocolate chip koekjes nu 25 tot 30 minuten in de oven
- Een beetje af laten koelen en aanvallen maar!