11 september 2015 
3 min. leestijd

Chocolade Hotspots

Chocolade Hotspots
Dat een Fitgirl graag sport en bewust met voeding bezig is, betekent natuurlijk niet dat wij niet graag genieten en op zijn tijd toegeven aan onze guilty pleasures. Voor mij is dit absoluut chocolade! Milka, Tony Chocolonely, Lindt, Verkade, Kinder… noem maar op, ik lust het allemaal. Het liefst ook de hele reep in één keer. En er zijn genoeg plekken om chocolade te kopen of te genieten van een kopje warme chocolademelk met slagroom met een stuk brownie erbij. Maar wat is nou the place to be als het écht om chocolade gaat? Ik zocht het voor je uit!

Chocolate Company

Als Chocolate Company jou niet zo veel zegt dan gaat bij het horen van de ‘Hotchocspoon’ misschien wel een klein belletje rinkelen. Je weet wel, dat blokje chocola aan een stokje waarmee je door warme melk moet roeren om er zo chocolademelk van te maken. Tenzij jij, net als ik, het geduld er niet voor hebt en de chocola uiteindelijk maar van het stokje afsnoept. Maar je kunt bij Chocolate Company nog voor meer chocoladegenot terecht. Zo verkopen ze ook bonbons, Hotchocdip (een blik met chocola dat als chocoladefondue gebruikt kan worden en verkrijgbaar is in wel 13! verschillende smaken) en een zogeheten Choctwist Kruller om je eigen chocoladekrullen te maken. Chocolate Company vind je in Amsterdam en Rotterdam, maar naast de winkels zijn er ook enkele Chocolate Company cafés verspreid door Nederland te vinden. Hier kun je, naast al hun chocoladeproducten, ook terecht voor lunch en high tea/high choc. De Chocolate Company cafés zijn gevestigd in Haarlem, Breda, Den Bosch en Maastricht. Adressen:
 • Stationsplein 17B, Amsterdam Centraal Station
 • Kruisstraat 14, Haarlem
 • Ds. Jan Scharpstraat 298-66, Rotterdam (in de Markthal)
 • Ginnekenstraat 153, Breda
 • Hinthamerstraat 57, Den Bosch
 • Onze Lieve Vrouweplein 2, Maastricht

Mumu Vitamin Chocolates

Chocolade die niet alleen goed is voor de ziel maar ook nog eens goed voor je lichaam? Dat kan zeker! Mumu Vitamin Chocolates, of Mumu in het kort, is een chocoladewinkel in Amsterdam opgericht door Laura van der Zee en Murat Hatipoglu. Zij maken zuiverlvrije bonbons die verrijkt zijn met vitamines. Als dat geen guilt free genieten is! Verder kun je bij Mumu chocoladepasta (incl. vitamines) kopen en maken ze 100% natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten. Adres:
 • Eerste Jacob van Campenstraat 33, Amsterdam.

mumu-vitamin-chocolates

Puccini Bomboni

Eén van Nederlands beste chocolatiers (en volgens internet zelfs in de top 10 van de wereld!) heeft twee vestigingen in Amsterdam. Bij Puccini Bomboni gebruiken ze geen suiker, fondant of boter en kunstmatige toevoegingen doen ze ook niet aan. Waar ze wél gebruik van maken kun je vinden op hun site, een duidelijke what you see is what you get! Bezorgen doen ze helaas niet dus je zult toch echt bij de winkel(s) op bezoek moeten wil je kunnen proeven wat deze bonbons nou zo speciaal maakt. Een kleine side note van Puccini zelf; de chocolade is maar 7-10 dagen houdbaar maar then again… wie houdt het vol chocolade tot 7 dagen lang te bewaren?? Adres:
 • Staalstraat 17 en Singel 184, Amsterdam

3981126-Puccini_Bomboni_Amsterdam

Lite/Dark

Als je even snel naar de menukaart van Lite/Dark kijkt lijkt het misschien op een gewone healthy lunch/juicebar, maar kijk je wat beter dan snap je waarom ze in deze lijst staan! Bij Lite/Dark werken ze met vers fruit, groente en pure chocolade in elke vorm en combinatie mogelijk. Zo kun je naast Fruit of Veggie Energy Shakes ook kiezen voor Chocolate Energy Shakes, waar fruit, groenten en raw chocolate gecombineerd worden. Behoefte aan een echte chocoladekick? Neem dan een dark hot chocolate shot of, iets minder heftig, een dark hot chocolate milk (ook mogelijk met soja- of amandelmelk, en eventueel met wat chili of gember er aan toegevoegd). Adres:
 • Utrechtsestraat 22 en Zeedijk 59A, Amsterdam

LITEDARK1

Pastryclub

Bij de Pastryclub in Eindhoven draait alles om, je raad het al, pastry. Gevestigd in een prachtig ‘rauw’ pand, namelijk in de Machinekamer van voormalig Philips’ industrieterrein Strijp-S, kijk je je ogen uit. Je kunt bij de Pastryclub terecht voor zowel confiserie, patisserie, ijs en natuurlijk heel veel chocolade. Naast al deze lekkernijen willen eigenaren Jurgen en Richard hun gasten graag bij het creatieproces betrekken en informeren. Dit doen ze door te werken vanuit een open atelier en door het geven van verschillende cursussen, workshops en culinaire evenementen. Adres:
 • Machinekamer Strijp-S, Ketelhuisplein 7-9, Eindhoven

Hop & Stork

Bij Hop & Stork in Den Haag draait alles om ruiken, zien en proeven en het combineren van smaken die elkaar verrijken, zoals chocolade en koffie (zelfgebrand!). Kies uit verschillende proeverijen in de koffie lounge of ga voor het High Chocolate arrangement (van te voren reserveren). Neem ook vooral een kijkje in hun open chocolade-atelier. Hier kun je met eigen ogen zien hoe alle lekkernijen gemaakt worden en ondertussen genieten van alle chocoladegeuren die aan je neus voorbij komen! Adres:
 • Passage 82, Den Haag
hstork Staat jouw favoriete choco hotspot er niet tussen? Laat het ons vooral weten! Er is nooit genoeg chocolade en nieuwe plekken ontdekken wij graag!
Martin
Door

Martin

op 20 Sep 2017

Leuke opsomming, i mis Bestel-Chocolade.nl. Heerlijke chocolade, maar dan vanachter je laptop te verkrijgen.

FITGIRLS Redactie
Door

FITGIRLS Redactie

op 05 Dec 2017

Hi Martin, Dank voor je reactie. Wij vinden het persoonlijk iets leuker om wat meer moeite te moeten doen voor onze chocolade! Veel plezier en eet smakelijk! Groetjes Roxy

Reactie plaatsen