Chocolade mousse van avocado

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Nog geen toetje voor de Kerst? Geen paniek! Deze gezondere mousse-variant is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar hij vult ook nog eens goed. Ook handig: de paar ingrediënten die je nodig hebt heb je hoogstwaarschijnlijk wel in huis. Fijne Kerstmis!

Chocolade, avocado en banaan: drie van onze favoriete ingrediënten voor welk recept dan ook! Omdat we allemaal weten dat chocola over het algemeen niet al te gezond is, hebben wij het ultieme mousse-recept voor je klaarstaan. Handig als je nog even à la minute een dessert voor Kerstmis in elkaar moet flansen of als je gewoon een chique uitziend toetje op tafel wilt zetten.

Met dit toetje hoef je waarschijnlijk de rest van de avond niets meer. De avocado vult namelijk erg goed en zit ook nog eens vol met gezonde vetten. Deze mousse is een gezondere variant van de standaard porties die je in de winkel koopt: geen kilo's suiker erin, geen echte stukken chocolade maar wel met die heerlijke chocoladesmaak. Let wel op dat deze mousse iets bitterder is dan normaal omdat je alleen cacao gebruikt. Je kunt er eventueel honing of agavesiroop aan toevoegen om het geheel wat zoeter te maken.

What you need (2 tot 4 porties)

  • Cacao - 25 gram
  • Avocado - 1 hele
  • Banaan - 1
  • Optioneel: fruit en/of toppings naar keuze (kokos, cacaonibs etc.)
  • Voor de zoetekauw: scheut honing of agavesiroop naar smaak

Make & Shake

  1. Pak een schaal of kom en prak hierin de banaan tot moes. Doe dit vervolgens in een pan.
  2. Snijd nu de avocado door de helft en verwijder de pit.
  3. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes.
  4. Doe de avocadostukjes en de cacao bij de moes in de pan.
  5. Mix alles met een staafmixer samen tot een gladde mousse.
  6. Optioneel: Proef de mousse even om te bepalen of je het te bitter vindt. Mocht dit zo zijn dan kun je er een scheut honing of agavesiroop aan toevoegen. Mix het weer goed door elkaar en proef tussendoor even of er meer bij moet.
  7. Alles naar smaak? Schep het dan met een ijslepel in een schaal of op een bord. Je kunt ook gewoon twee lepels gebruiken voor mooie bolletjes.
  8. Optioneel: Snijd tenslotte je fruit naar keuze in stukjes en verdeel deze over de mousse. Ook heel lekker is om kokosschaafsel eroverheen te strooien voor een perfecte finishing touch.