Chocola smoothie met rode biet en cacao
De Kerst is weer voorbij, de afgelopen dagen hebben we gegeten alsof ons leven ervan af hing. We hebben kunnen genieten van de meest culinaire gerechten en elke diner bestond minimaal uit zes gangen. Dit betekent dat we momenteel in een mega foodcoma zijn beland. Over een paar dagen is het alweer oudjaarsdag. Natuurlijk willen we deze dag ook uitpakken en iets heerlijks op tafel zetten. Choco-lovers opgelet, Voedzaam & Snel heeft een heerlijke smoothie bedacht. Met drie simpele stappen heb jij deze smoothie in no time gemaakt. Sinds een paar jaar zijn rode bieten razend populair in bijvoorbeeld salades. Dat is niet voor niks, rode bieten zijn namelijk erg voedzaam. Rode bieten bevatten veel ijzer en zijn rijk aan antioxidanten. In de supermarkt heb je voorgekookte rode bieten, deze zijn over het algemeen goedkoper en langer houdbaar. Je kunt ze dan makkelijk in de koelkast bewaren om er later bijvoorbeeld een bieten salade van te maken.
What you need (2 porties)
- Ongezoete amandelmelk – 200 milliliter
- Rauwe rode biet – 2 stuks
- Bevroren bananen – 2 stuks
- Cacaopoeder – 2 eetlepels
Make, Shake & Bake
- Pak een blender, schil de rauwe rode bieten, snijd ze in stukken en doe ze vervolgens in de blender.
- Snijd de bevroren bananen in stukken. Doe de bananen, amandelmelk en de cacao in de blender.
- Blend het tot een glad geheel en je hebt een heerlijke smoothie.