Je ploft even op de bank en je buik begint te knorren. Tijd voor een goede snack tijdens het kijken van je serie straks. Je hebt geen zin om naar de supermarkt te gaan en je kijkt wat voor restjes je allemaal in de koelkast hebt liggen. Toevallig ligt daar nog een verdwaalde courgette en een zak Parmezaanse kaas. Dat komt goed uit, want daarmee kan je dit overheerlijke recept van Voedzaam & Snel maken! Een zak groentechips is tegenwoordig heel normaal en ligt in veel supermarkten wel in de schappen. Als je ergens gaat eten hoef je dan ook niet raar op te kijken als je bietenchips bij je broodje geserveerd krijgt in plaats van frietjes. Maar hoe handig is het als je zelf je eigen groentechips kunt maken? Je kunt ze zelfs nog enigszins 'gezond' houden, het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel kaas je eroverheen strooit. ;)
What you need (10 porties)
- Courgette - 1
- Parmezaanse kaas - 100 gram
- Peper naar smaak
Make, Shake & Bake
- Snijd de courgette in plakjes van ongeveer twee millimeter dik.
- Leg de plakjes tussen velletjes keukenpapier en laat deze een uur liggen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakjes courgette op een stuk bakpapier en verdeel de Parmezaanse kaas over de schijfjes. Leg dit voorzichtig in de oven wanneer deze goed voorverwarmd is.
- Laat de plakjes ongeveer 30 minuten in de oven liggen tot ze mooi goudbruin zijn.
- Haal de chips uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je gaat genieten.