30 juli 2017 
1 min. leestijd

Cheesecake met Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker

Cheesecake met Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker
Happy Cheesecake dag! Alweer twee maanden geleden maakte ik deze goddelijke cheesecake met Tony Chocolonely voor mijn laatste stagedag. Tony’s was zowat het gesprek van de dag op het Fitgirls HQ, dus het kon ook niet anders dan dat ik een taart ging maken met deze heerlijke chocolade. Cheesecake is echt mijn all time favorite en voor Tony’s mag je me 's nachts wakker maken. Daarom is dit recept echt the best of both worlds en zeker de moeite waard om een keer te maken, want hij is GODDELIJK! Ben je niet zo’n keukenprinses? Don’t worry, dit recept is echt een eitje.

What you need (1 taart)

Bodem
    • Lange vingers - 200 gram
  • Ongezouten boter - 100 gram
Vulling
    • Monchou - 400 gram
    • Slagroom - 250 milliliter
    • Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker - 2/3 reep
    • Vanillesuiker - 1 zakje
  • Gelatine - 1 blaadje
Topping
    • Bevroren frambozen - 250 gram
    • Suiker - 3 eetlepels
    • Gelatine - 1 blaadje
  • Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker - 1/3 reep

Make, Shake & Bake

    1. Stamp de lange vingers fijn met bijvoorbeeld een deegroller.
    1. Smelt de boter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
    1. Verdeel het mengsel in een bakvorm en druk dit goed tegen de bodem aan. Zet de bakvorm vervolgens in de koelkast.
    1. Week twee blaadjes gelatine in een laagje water.
    1. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker.
    1. Smelt tweederde van reep Tony’s Chocolade ondertussen au-bain-marie.
    1. Voeg de monchou toe aan het slagroommengsel en mix dit goed door elkaar.
    1. Haal een blaadje gelatine uit het water en knijp eventjes uit.
    1. Voeg de gelatine aan het slagroommengsel toe en mix ongeveer een minuut.
    1. Voeg de gesmolten Tony’s Chocolade bij de rest van het mengsel en mix goed door elkaar.
    1. Giet het mengsel in de bakvorm en zet dit nu ongeveer 4 uur in de koelkast zodat het mengsel op kan stijven.
    1. Zet een klein steelpannetje op het vuur en doe de frambozen erin.
    1. Voeg drie eetlepels suiker toe en laat dit even oplossen. Voeg vervolgens het blaadje gelatine toe en roer goed door elkaar. Laat het mengsel nu even rusten.
    1. Haal na 4 uur de taart uit de koelkast. Tijd voor de finishing touch!
  1. Verdeel het framboos mengsel, 1/3 Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker en eventueel andere toppings over de taart.
Enjoy!
Laura
Door

Laura

op 16 Aug 2017

Hallo Michelle,Bedankt voor het delen van dit recept. Eergisteren en gisteren ben ik ermee aan de slag geweest. Tijdens het bereiden kwamen nog wel een aantal vragen naar boven, wellicht zijn dat goede aanvullingen voor het recept:- Voor welke maat springvorm is dit recept? (24 cm werkte voor mij) - Tot welke dikte dient de slagroom geklopt te worden? - Hoe lang moet de gelatine weken? (Mijn eerste poging loste op, mijn tweede was nog te stevig) - Hoe heb je de gelatine in het koude mengsel laten oplossen? (Mij lukte dit niet) - Hoe lang (of tot welke toestand) moeten de frambozen op het vuur? - Hoe lang kan de topping rusten? Gaat deze op een gegeven moment niet stollen? (Ik heb deze heel even laten afkoelen en toen al over de reeds opgesteven taart gegoten)Ik heb wat interpretaties gedaan en de taart is best goed gelukt (zie link). Helaas kon ik geen bevroren frambozen vinden, dus het zijn zomervruchten geworden.Groetjes, Laura

Marianne
Door

Marianne

op 21 May 2020

Hoi hoi ,Ook ik heb deze heerlijke taart gemaakt !Probleem waar ik ook tegen aan liep was het toevoegen van gelatine in een koud mengsel .. lukte niet en zo had mijn dochter een groot deel van het gelatine op haar bord.TIP: los het gelatine op in een klein beetje heet water en voeg dit toe aan je mengsel.. werkt perfect

Dani Jasarevic
Door

Dani Jasarevic

op 25 May 2020

Hi Marianne, Wat goed en wat een waardevolle tip! Thanks for sharing. Liefs Dani

Kim
Door

Kim

op 25 Apr 2020

Kan het ook zonder gelatine?

Reactie plaatsen