01 november 2015 
1 min. leestijd

Caroline’s Bedtime Stories #8 De voordelen van slapen in je nakie

Caroline’s Bedtime Stories #8 De voordelen van slapen in je nakie
Werd je vanmorgen wakker in je gezellige Snoopy pyjama of deed je – net als ik- je ogen open zonder een noemenswaardig kledingstuk aan? Ik slaap altijd zonder pyjama, naakt dus. Mijn familie (zusjes, broertje, ouders) slapen met een pyjama, maar ik niet. Geen idee waarom eigenlijk! Nu blijken er – naast dat ik het gewoon prettig vind – allerlei voordelen te zitten aan het naakt slapen. Ik heb er drie uitgepikt voor je, en wie weet blijft Snoopy vanaf nu ook bij jou in de kast liggen.

Je hebt een betere nachtrust

Je schijnt beter te slapen omdat onze lichaamstemperatuur namelijk enkele graden moet dalen om echt een goede nacht te draaien. Wanneer je naakt slaapt kan je lichaam makkelijk haar warmte afgeven en met een pyjama aan wordt dat dus lastiger. Ik leer uit een artikel van het Los Angeles Sleep Study Institute (www.sleepstudyla.com) dat wanneer onze lichaamstemperatuur niet daalt, je hersenen een prikkel blijven geven om wakker te worden. Daardoor schijn je een minder herstellende en diepe nachtrust te hebben.

Het boost je sexleven

Ja duh! Dit is wat mij betreft nogal “obvious”. Maar zeker niet onbelangrijk. Wanneer je naakt tegen elkaar aanligt word je toch sneller geprikkeld zullen we maar zeggen. Huid tegen huid is toch het fijnste wat er is!! En als je denkt: “Vanavond aan mijn lijf geen polonaise”, kan het naakt tegen je lover aankruipen wellicht tot een verrassende wending leiden. En voor de vrijgezellen onder ons, het naakt slapen schijnt je zelfvertrouwen ook te boosten. Mocht je op zoek gaan naar Mr. of Mrs Perfect dan is dat natuurlijk altijd handig!

Goed voor “down under”

Los van punt 2 is het naakt slapen ook nog eens goed voor de intieme delen! Het altijd en immer dragen van ondergoed is namelijk niet zo goed en kan leiden tot infecties. Dus “free your vagina” en slaap eens een nachtje zonder. Heerlijk lekker luchtig ;) zoals ze bij Mona zouden zeggen. Happy Sunday X Caroline Caroline (eigenaresse Fitshe) schrijft elke zondag haar column: ‘Caroline’s Bedtime Stories’. Wil je meer weten over FITSHE? Ga dan naar de website WWW.FITSHE.COM en volg Caroline op op Instagram @Fitshe_com
Reactie plaatsen