11 oktober 2015 
2 min. leestijd

Caroline’s Bedtime Stories #5 EAT, TRAIN, SLEEP

Caroline’s Bedtime Stories #5 EAT, TRAIN, SLEEP
Ik ben weer terug van het mooie eiland Tenerife. Heerlijk even een paar daagjes relaxen en natuurlijk het prachtige huwelijk van onze goede vrienden. Tijdens deze mini-vakantie paste mijn zusje op mijn lievelingsdier: mijn hond Billy. En hoewel ik bij aankomst op Schiphol direct op het “DEPARTURE-bord” keek om te kijken of er niet nog een vlucht ging naar één of ander tropisch oord om de Nederlandse kou te ontvluchten, ben ik ook weer heel blij om thuis te zijn bij Billy.

Even een tukje

Billy, een Franse Bulldog, is eigenlijk in dit huis DE slaapspecialist. Hij slaapt overal en altijd. En vaak met een oorverdovend gesnurk. Hij slaapt overdag, hij slaap ’s avonds. Hij slaapt eigenlijk gewoon wanneer hij wil. Vorige week had ik het al over de Spaanse traditie van de Siësta en de voordelen hiervan. Ik ben hier nog eens even verder in gedoken, getriggerd door Billy’s gesnurk. Het blijkt dat in de USA grote bedrijven “napping” al volledig geïntegreerd hebben in hun dagelijkse bedrijfsvoering, omdat zij ook de voordelen zien van een klein hazenslaapje overdag.

Goed slapen werkt beter

Lang was het voor succesvolle mensen stoer om te zeggen dat ze weinig slaap nodig hadden. Ik was daar trouwens ook een van. “Ik kan echt priiiima functioneren op 5 uur per nacht,” hoor ik mezelf nog roepen. Nou mooi niet dus. Vermoeide mensen maken aantoonbaar meer fouten; zijn emotioneler; en minder in staat om problemen op een flexibele en creatieve manier op te lossen. Verschillende onderzoeken wijzen dit ook uit. En wist je dat het effect van je training minder groot is als je te weinig slaapt? Juist tijdens je slaap herstellen je spieren. Te weinig slaap zorgt ook voor stress en natuurlijk een laag energie niveau. En dat leidt weer tot minder effect van je training in het algemeen.

Eat, Train, Sleep

Ik geloof in een actieve levensstijl. Niet omdat je daar die strakke buik van krijgt of die mooie billen (dat is mooi meegenomen). Maar vooral omdat ik uit ervaring weet dat een fit & gezond lichaam de basis vormt om als vrouw alles uit het leven te kunnen halen. Goed in je vel zitten is niet het eindpunt, maar juist het begin!! Zonder deze lifestyle had ik FITSHE nooit kunnen opzetten. Daar ben ik van overtuigd. Mijn lichaam trainen; mijn lijf voeden; en goede nachtrust zijn voor mij cruciaal om mijn dromen te verwezenlijken. Overdag slapen, dat vind ik zelf nog best lastig, maar die 7-8 uur per nacht probeer ik toch echt wel te halen. Foto11-3116

Waar droom jij van?

Het onderwerp dromen is nog niet aan de orde gekomen, daar kom ik zeker nog op terug! Maar ik ben benieuwd: wat is jouw droom, wat is jouw visie? Als je daar een beeld van hebt dan is dàt je motivatie om goed voor jezelf te zorgen. Vanuit die sterke basis blijft het niet bij dromen, maar kun je de wereld aan en het maximale uit jezelf halen! Make your dreams come true! Liefs Caroline Foto14-4550 Caroline (eigenaresse Fitshe) schrijf elke zondag in haar column: ‘Caroline’s Bedtime Stories’. Wil je meer weten over FITSHE? Ga dan naar de website en volg Caroline ook op Instagram! Lees hier Caroline’s Bedtime Stories #3.
Reactie plaatsen