27 september 2015 
2 min. leestijd

Caroline’s Bedtime Stories #3 Ik pieker er niet (meer) over!

Caroline’s Bedtime Stories #3 Ik pieker er niet (meer) over!
Ik sta bekend bij mijn vriendinnen als een makkelijke slaper. Laat ik het zo zeggen: er zijn genoeg grappige (en soms gênante) verhalen als het gaat om plekken waar ik een tukje heb gedaan. Het is ideaal dat ik eigenlijk overal en nergens mijn ogen maar hoef dicht te doen en ik slaap. Maar, sinds ik eigen ondernemer ben lig ik vaak in bed nog naar het plafond te staren en na te denken over wat er is gebeurd; wat er nog moet gebeuren; en passeren gesprekken van die dag de revue.

Vrouwen piekeren meer dan mannen

De Universiteit van Leiden onderzocht piekergedrag en het blijkt dat 98 procent van de Nederlanders minstens één keer per week piekert . Vrouwen blijken aanzienlijk meer te piekeren dan mannen: wel twee keer zoveel! Vrouwen hebben ook vaker problemen met slapen. Uit recent onderzoek onder bijna 27.000 Vlamingen blijkt dat vrouwen meer lijden onder slapeloosheid als gevolg van piekeren. En waar piekeren we dan over? Over van alles. De ene keer gaat het over onbenulligheden zoals: moet ik die schoenen nou wel of niet kopen. De andere keer over serieuzere zaken met betrekking tot werk, familie of wereldproblematiek. Ik lig vaak nog na te denken over FITSHE. Ik houd van mijn werk, maar het opzetten en draaien van je eigen bedrijf brengt ook veel uitdagingen met zich mee. Ik word dagelijks uit mijn comfort zone getrokken. Daar lig je dan nog wel eens wakker van.

Ik stop met piekeren

Gisteren was ik bij het Marie Claire @ Work evenement. Een inspirerende dag met een ondernemend programma met krachtige vrouwen aan het woord. Zo sprak onder andere Marlies Dekkers over haar pad als vrouwelijke ondernemer. Hoe ze de wereld van de vrouwelijke lingerie heeft veranderd; over haar dromen; persoonlijke successen; en óók over de dalen die ze heeft gekend. Terwijl ik naar haar luisterde en haar tips in mij opnam besloot ik: Ik houd op met piekeren. Want wat heeft het voor zin? Je hart volgen en je dromen waarmaken is niet de makkelijkste weg: je komt een heleboel hobbels en kuilen tegen. Maar je zorgen maken over de dag van morgen maakt het niet makkelijker. Eerder moeilijker.

Let’s relax! 3 tips om te ontspannen

Een goed besluit vind ik zelf. Maar misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom ga ik deze 3 tips opvolgen om me meer ontspannen te voelen gedurende de dag èn specifiek voor het slapen gaan:
  • Unplug: geen telefoon & computer meer na 22.30 (dit wordt zeker een uitdaging)
  • What went well: in mijn “boekje” schrijf ik elke avond 2-3 dingen op welke die dag goed zijn gegaan (dit mag van alles zijn)
  • Routine: ik sta elke ochtend om dezelfde tijd op en doe dan 5 minuten meditatie
I’ll keep you posted X Caroline Foto14-4550 Caroline (eigenaresse Fitshe) schrijf elke zondag in haar column: ‘Caroline’s Bedtime Stories’. Wil je meer weten over FITSHE? Ga dan naar de website en volg Caroline ook op Instagram! Lees hier Caroline's Bedtime Stories #2.
Reactie plaatsen