15 november 2015 
2 min. leestijd

Caroline’s Bedtime Stories #10 Supermarkt fashion

Caroline’s Bedtime Stories #10 Supermarkt fashion
Weekend. Soms kijk je er vanaf maandagochtend al naar uit. Heerlijk rustig ontbijten, de krant of je favoriete blog lezen. Gezellig met vriendinnen of je lief ergens lunchen, een boswandeling en dan onderuit zakken met een glas wijn of een kop thee tijdens een goed gesprek. Of lekker lang voor de spiegel staan voor dat toffe feest of leuke etentje.… YEAH RIGHT! Zo gaat mijn weekend dus NOOIT. Mijn weekend is meer zoiets als: ik slaap iets langer dan normaal, spring mijn bed uit, ga sporten, trek snel even wat makkelijks aan, doe boodschappen, ren nog even langs de stomerij, 'oh ja ik moet ook nog wassen', de FITGIRLS column schrijven. Druk, druk, druk! En voor ik het weet is het avond, trek ik nog snel dat jurkje over m’n hoofd en spring dan – te laat – in de auto of op de fiets naar een etentje, waar ik dan echt even moet bijkomen. En hoewel zondag in het teken staat van samen ontbijten is het programma redelijk vergelijkbaar met de dag daarvoor.

Weekend kloffie

Gezien mijn drukbezette weekendschema is het voor mij logisch dat ik iets makkelijks aantrek. Nu, in de herfst, is dat dus een spijkerbroek met een trui en een paar gympen. Mijn boodschappen doe ik prima zonder dat er make-up op mijn hoofd zit. 'Vindt de mevrouw van de Jumbo vast niet erg', denk ik dan. Lekker praktisch dus! Misschien typisch Nederlands, om vooral te kiezen voor de comfortabele optie?

Supermarkt fashion

Deze zaterdagmorgen heb ik gezien dat het ook anders kan. Ik werd vanochtend namelijk wakker in Zagreb, hoofdstad van Kroatië. Heerlijk even een weekendje weg met mijn lief en alles doen wat valt onder de eerste beschrijving van een -voor mij- relaxed weekend. Vanaf een terrasje met een fijne kop cappuccino kijken we over een pleintje met een markt. Het beeld is redelijk vergelijkbaar met de zaterdagmarkt voor mijn deur in hartje Rotterdam. De vrouwen van Zagreb moeten ook boodschappen doen en gaan op zaterdag naar de markt. En om ons heen zitten groepjes vriendinnen voor hun wekelijkse koffiedate. Qua invulling lijkt het weekend van deze dames dus niet zo veel anders dan mijn reguliere weekend. Met het grote verschil dat ze al deze activiteiten in hun allermooiste en beste outfits doen! Met grote zonnebrillen, prachtige mantels en goed in de make-up lopen de dames ons tafeltje voorbij. Zaterdagochtend blijkt voor de urban Kroatische vrouw namelijk bij uitstek hèt moment om te laten zien wat ze in huis heeft. En waar kan iedereen je het beste bewonderen? Juist, in de supermarkt of op het marktplein! Vanaf ons terras zien we de dames parmantig lopen op hun stiletto’s tussen de tomaten en komkommers. Ik moet het nog zien in de Albert Heijn op de hoek!

Shine like a star

Dit bijzondere fenomeen heet Spica. Spica betekent spits, maar verwijst ook naar “spitze” wat in het Duits “top” betekent. Tiptop voor de dag komen dus. Spica is bovendien de helderste ster in het sterrenbeeld Maagd. Alles draait bij Spica om shinen. Het idee is, dat je in het weekend -en speciaal op zaterdag- tijd maakt om aandacht aan jezelf en dus je outfit te besteden. Om vervolgens de dingen te doen die je nu eenmaal moet doen, zoals de boodschappen. Een mooie invalshoek vind ik zelf. Want is júist aandacht niet wat dingen nu eenmaal mooier maakt? Doe dus volgend weekend eens als de vrouwen van Zagreb en go shine terwijl je van de stomerij naar de supermarkt rent. Wie weet wordt de mevrouw van de Jumbo er ook wel blijer van. X Caroline caroline fitgirls   Caroline (eigenaresse Fitshe) schrijft elke zondag haar column: ‘Caroline’s Bedtime Stories’. Wil je meer weten over FITSHE? Ga dan naar de website WWW.FITSHE.COM en volg Caroline op op Instagram @Fitshe_com
Reactie plaatsen