12 september 2015 
1 min. leestijd

Caroline’s Bedtime Stories #1

Caroline’s Bedtime Stories #1
Als ondernemer schieten bij mij de slaapuurtjes er wel eens bij in. Met mijn bedrijf FITSHE (www.fitshe.com) sta ik voor een gezonde en actieve levensstijl voor vrouwen. Ik geloof dat een fit lijf de basis is om alles uit het leven te halen; je talenten te ontwikkelen en je dromen werkelijkheid te laten worden. Gezond eten en sporten is voor mij basic nr 1, maar slaap – blijkt uit onderzoek – is net zo belangrijk, of zelfs belangrijker! Oeps! Dat was even slikken voor mij. Want – ik weet niet hoe het met jou zit- maar hoe vaak gebeurt het wel niet dat je nog even je Insta checkt in je bed; je lievelingsserie vraagt om nog één aflevering, waardoor je weer te laat ligt te ronken; of dat “zorgen” over van alles en nog wat jouw weg naar dromenland versperren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik ontdekte dat ik me zo veel beter voelde als ik gezond at en veel bewoog. Niet dat ik me nu per se altijd slecht had gevoeld, maar het bleek dat ik me gewoon nog beter – nog energieker, scherper – kon voelen dan voorheen. Zou dit ook zo zijn met slaap? Kan ik de kwaliteit van mijn slaap verbeteren? En als dat kan, voel ik me dan ook anders gedurende de dag? Het lijkt heel logisch, maar ik ben benieuwd hoe dan? Ik slaap nu 7-8 per nacht. Maar word toch soms moe wakker. Je herkent het misschien wel? Hoe kun je de kwaliteit van je slaap beïnvloeden en kun je bijvoorbeeld jezelf trainen om beter te slapen en hoeveel uur heb je überhaupt nodig? Tellen de uren voor 12 echt dubbel, of was dit gewoon een fabeltje van mijn opa en oma? Ik blijk een hoop vragen te hebben als het gaat om slaap, en na wat rondvragen veel andere vrouwen ook. Hoog tijd voor mij om hier dus meer over te leren en met jullie te delen. In Caroline’s Bedtime stories zal ik elke week op zondagochtend mijn vondsten met je delen, zodat je de week daarna het meteen kunt gebruiken. Heb je vragen of ideeën? Leuk! Stuur ze gerust naar caroline@fitshe.com. Vanaf vandaag schrijft Caroline (eigenaresse Fitshe) elke zondag in haar column: ‘Caroline's Bedtime Stories’. Wil je meer weten over FITSHE? Ga dan naar de website en volg Caroline ook op Instagram!
Reactie plaatsen