09 oktober 2017 
2 min. leestijd

Zeg vaarwel tegen bodyshaming, en hallo tegen curves!

Zeg vaarwel tegen bodyshaming, en hallo tegen curves!
Overal zien we slanke vrouwen, op tv, in bladen en vooral op social media. Er heerst dan ook een grote onzekerheid bij vrouwen die niet aan dit beeld voldoen. Veel vrouwen streven naar zo’n lichaam waardoor ze hun eigen lichaam gaan haten. Stop it! Het wordt tijd dat we van ons lichaam gaan houden, zoals het is. Want jij, ik en elke vrouw op deze wereld is prachtig. Elk lichaam is mooi, want het is van jou en dat maakt je uniek. Kijk in de spiegel, en geniet want wat ben je een beauty. Wij zijn niet de enige die hier zo over denken. Steeds meer mensen delen via social media deze gedachte met ons. Powervrouwen zoals Taryn Brumfitt, Roxeanne Hazes en Danielle van Grondelle zijn klaar met bodyshaming. Ze laten alle drie op een unieke wijze zien hoe mooi en goed het is om van je lichaam te houden. Roxeanne Hazes plaatste een paar dagen geleden een foto van zichzelf in bikini. Hier kwamen buiten haar fans om heel veel negatieve reacties op. Het waren reacties zoals: “Dit is toch geen gezicht!! Ik ga niet in bikini maar jij kan dit ook beter niet doen!!!!” In plaats van dat Roxeanne zich onzeker ging voelen, reageerde ze keihard terug: “Oei, wat jammer dit. Dat noem je ‘goed in je vel zitten’, met welke maat dan ook. Ik ben blij met dit lichaam, net zoals ALLE meiden, flink of slank, blij moeten zijn met een maatje meer of minder. In dit lichaam groeien straks hopelijk mijn kindjes. Hoe kun je daar nou niet blij mee zijn?" You go girl! Taryn Brumfitt maakte de documentaire Embrace. Met deze documentaire wilde Taryn bodyshaming uit de wereld helpen en vrouwen leren om van hun lichaam te gaan houden. Ze wil dat iedereen stopt met de negatieve lichaamsbeelden. In de documentaire, die te zien is op Netflix, gaat ze langs verschillende inspirerende vrouwen die allemaal een ander lichaam hebben. Echt een must see vinden wij!
Naast deze powervrouwen kwam RTL 5 ook met iets geweldigs. Wij en RTL 5 zijn klaar met alle eisen waaraan een model moet voldoen, en daarom komt er een nieuw tv programma: Curvy Supermodel. Ons Nederlands plus-size model Danielle van Grondelle wordt een jurylid van dit programma en kan niet wachten om ermee te beginnen. Wij vinden het goed dat vrouwen niet meer zo in hokjes worden geplaatst, en dat er ook in de modellenindustrie meer diversiteit komt.
It’s time to embrace everyBODY - Taryn Brumfitt
Wij vinden dat het klaar is met bodyshaming en dat we van ons lichaam moeten gaan houden zoals het is. Iedereen is namelijk prachtig op zijn eigen manier. Wat vind jij? Bron header en video: YouTube Movieclips Film Festivals & Indie Films Bron foto: Instagram roxeannehazes
Reactie plaatsen