#Budgetrecept: Spaghetti met tonijn en rode pesto

Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet te duur te zijn. Dit willen wij jullie de komende weken laten zien met onze #budgetrecepten. We trappen het eerste recept af met een simpel, lekker én goedkoop recept: spaghetti met tonijn, courgette, aubergine en rode pesto. Nog een voordeel aan dit recept: het is zo eenvoudig dat er niets mis kan gaan en het recept kost maar €2,10 per persoon! Je kunt de ingrediënten waarvan er iets overblijft later nog eens gebruiken in een ander recept. Zo gebruik je ingrediënten optimaal en bespaar je veel geld. Weggooien is namelijk zo zonde!

What do we need?

(Voor 2 personen)
  • 150 gram (volkoren) spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 el olijfolie
  • 2 blikjes tonijn (in water)
  • 15 gram (verse) peterselie
  • 6 el rode pesto
  • een scheutje kookroom

Make, Shake & Bake

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijdt de courgette en aubergine in blokjes. 3. Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine en de courgette een aantal minuten. 4. Laat de tonijn uitlekken en knip de peterselie fijn. 5. Voeg de tonijn, rode pesto en kookroom toe en verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. 6. Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi deze met peterselie. Naomi en Robin zijn twee vriendinnen met een passie voor gezonde voeding. Op hun foodblog ThreeGirlsOneKitchen.blogspot.nl vind je eenvoudige, lekkere, gezonde en goedkope recepten. Recepten die je gewoon kunt maken met ingrediënten uit de supermarkt. Naast gezond zijn de recepten ook nog eens betaalbaar, zodat gezonde voeding voor iedereen toegankelijk is. Ze willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet moeilijk en duur hoeft te zijn!