Budget Shopping: Eten naar het seizoen
Gezond eten wordt vaak geassocieerd met duur eten. Als je dit per product bekijkt, klopt het vaak wel dat bijvoorbeeld een ontbijtkoek goedkoper is dan een rauwe reep van fruit en noten en fruit uit blik minder kosten dan vers fruit. Hoe kunnen we nu zo goedkoop mogelijk gezond eten? Een handige tip is om te eten wat de natuur op dat moment te bieden heeft: groenten en fruit van het seizoen. Ook ik merk dat het bedrag bij de kassa mij vaak tegenvalt, wanneer ik wat verse groenten, fruit en noten heb gekocht. Wat mensen vaak vergeten is dat deze producten wel heel erg voedzaam zijn, waardoor je er vaak minder van hoeft te eten om gevuld te raken en de prijs per ‘voedingsstof’ uiteindelijk meevalt, maar eerlijk is eerlijk, verse groenten en fruit kosten nu eenmaal wat. Er zijn wel manieren om zo voordelig mogelijk uit te zijn, zonder jouw gezonde levensstijl te hoeven inschikken. Een van die manieren is het kopen en eten van seizoensgroenten en -fruit. De prijzen van groenten en fruit variëren constant. Dit is een kwestie van vraag, maar vooral aanbod. Seizoensgroenten en -fruit worden meer aangeboden, waardoor de prijzen van deze voedingsmiddelen lager zijn. Vaak zijn de seizoensgroenten ook nog eens veel gezonder: door de versheid blijven de voedingsstoffen behouden.