Broccolisoep met zoete aardappel en pittige zure room
Wij vinden het zo af en toe best lekker om te lunchen met soep. De standaard tomaten- en groentesoep ruilen wij om voor dit heerlijke soepje van Voedzaam & Snel. De smaak van de zoete aardappel in combinatie met broccoli is echt geweldig! De zoete aardappel wordt wel vaker in een soep recept gebruikt. Je kunt het met allerlei soorten groente combineren, maar bij dit recept gebruiken we broccoli. Zoete aardappel is sneller gaar dan gewone aardappel. Zo is de soep lekker snel klaar. We stomen de broccoli gaar in de bouillon. Doe alles bij elkaar in de pan en pureer het fijn. Voeg nog wat pittige zure room en verse peterselie toe en je soepje is klaar!
What you need (4 porties)
- Groentebouillon - 1 liter
- Broccoli - 800 gram
- Zoete aardappel - 600 gram
- Ui - 1 stuk
- Knoflook - 4 teentjes
- Sambal - 2 of 3 eetlepels
- Olie - 2 eetlepels
- Zure room - 125 gram
- Wat verse peterselie
Make & Shake
- Snijd de ui fijn, giet wat olie in de pan en fruit de uitjes.
- Na 5 minuten bakken voeg je de knoflook toe en bak je dit 2 minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe en laat dit even koken.
- Schil de zoete aardappel en snijd het vervolgens in blokjes.
- Als het water kookt voeg je de zoete aardappel toe en laat je dit nog 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de broccoli en doe het in de pan (niet helemaal onder water).
- Zet het deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Na 10 minuten haal je de pan van het vuur en kun je gaan pureren.
- Pak een kommetje en meng de zure room met de sambal en grof gesneden peterselie.
- Giet de soep in een kom en schenk wat van het mengsel op de soep.
- De soep is klaar, eet smakelijk!