17 november 2017 
1 min. leestijd

Broccolisoep met gember, kurkuma en bosui

Broccolisoep met gember, kurkuma en bosui
De vegan eettentjes schieten als paddenstoelen uit de grond, plantaardige producten verschijnen steeds meer in de schappen van de ‘gewone’ buurtsuper. Ook wordt er veel over geschreven in kookboeken en op social media. Deze broccolisoep van Voedzaam&Snel is een perfecte maaltijd als je eens veganistisch wilt eten. Tegenwoordig eet men steeds bewuster, letten we op de herkomst van producten, bekijken we de ingrediëntenlijst of kiezen we voor een dag zonder vlees. Dit is een goede ontwikkeling voor zowel mens als milieu. Deze soep zit boordevol groentes, goede vetten en heerlijke kruiden. Het geeft jouw lichaam een boost tijdens de herfst en zorgt ervoor dat die verkoudheid wegblijft of jou er juist weer bovenop brengt.

Superfoods

De soep zit bomvol ingrediënten die zorgen voor een volwaardige maaltijd met echte superfoods. Onderzoek wijst uit dat kurkuma beschermt en ondersteuning geeft tegen vele ziektes en aandoeningen, zoals onder andere Parkinson en Alzheimer. Ook in gember zitten veel genezende voedingsstoffen. Broccoli bevat vele vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Avocado bevat vitamines, mineralen en goede vetten die ons lichaam nodig heeft. Een soep bomvol gezondheidsvoordelen, eenvoudig klaar te maken, zonder moeilijke ingrediënten en het allerbelangrijkste; erg lekker!

What you need (2 tot 4 porties)

  • Bouillon – 600 milliliter
  • Kokosmelk – 400 milliliter
  • Ongebrande amandelen – 60 gram
  • Verse gember – 40 gram
  • Broccoli – 2 stronken (ongeveer 1,2 kilo)
  • Bosui – 2 stuks
  • Knoflook – 2 tenen
  • Avocado – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 eetlepel
  • Kurkuma – 1 theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Alleen het onderste gedeelte moet van de stam worden verwijderd, de rest van de stronk kan ook in stukjes worden gesneden. Spoel de roosjes en stukjes af.
  2. Pers de knoflook met een knoflookpers of snijd de tenen heel klein. Schil de gember en snijd deze ook fijn.
  3. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Fruit de gember en knoflook kort in olijfolie.
  5. Voeg vervolgens de bouillon, kokosmelk, kurkuma en broccoli toe en breng dit aan de kook. Het klopt dat de broccoli niet geheel onder water staat, maar dat is niet erg.
  6. Zodra de soep kookt, mag het deksel op de pan en mag het 10 minuten zachtjes koken.
  7. Ondertussen verwijder je het groen van de bosui en snijd je de ui in ringen.
  8. De ongebrande noten moeten in grove stukken gehakt worden.
  9. Voeg de avocado aan de soep toe en pureer het geheel met een staafmixer.
  10. Een deel van de bosui ringen mag nu ook in de pan. Verwarm het nog kort mee.
  11. Serveer de soep met de overige bosui en de gehakte noten.
Laska
Door

Laska

op 20 Nov 2017

Morning! Wat voor boullion raden jullie aan? Liefs

FITGIRLS Redactie
Door

FITGIRLS Redactie

op 05 Dec 2017

Hi Laska! Bedankt voor je bericht, wij vinden zelf groenten- of kippenbouillon het lekkerst om te gebruiken. Veel succes! Groetjes Roxy

Reactie plaatsen