Broccolisalade met cashewnoten en spek

Als je broccoli hoort denk je misschien direct aan het avondeten, maar met dit gerecht van Voedzaam & Snel kun je het ook prima koud eten als broccolisalade! Het is namelijk ook super lekker om broccoli te combineren in een salade. Veel voedingsstoffen en makkelijk om mee te variëren, wat willen we nog meer? Warm, koud, rauw of gekookt: je kunt broccoli op allerlei manieren bereiden. Omdat ze veel voedingsstoffen bevatten, zoals vezels, vitamine C, vitamine K, ijzer en kalium, worden deze groene boompjes ook wel ‘super groenten’ genoemd. Goede reden om deze salade een keer te proberen dus!

What you need (2 porties)

  • Broccoli - 400 gram
  • Cashewnoten - 100 gram
  • Ontbijtspek - 6 plakken
  • Olijfolie - 3 eetlepels
  • ½ rode ui
  • Peper en zout naar smaak

Make & Shake

  1. Snijd de broccoli en stoom deze 5 minuten. Laat de broccoli even afkoelen nadat je het gestoomd hebt.
  2. Bak tijdens het stomen de ontbijtspek en laat deze uitlekken op bijvoorbeeld een vel keukenpapier.
  3. Pak een grote kom en doe hier de broccoli in.
  4. Snijd de ontbijtspek en rode ui in kleine stukjes en voeg dit, samen met de cashewnoten, toe aan de broccoli.
  5. Giet de olijfolie over het geheel en breng het op smaak met wat peper en zout. Je salade is klaar om te serveren!