01 juni 2016 
0 min. leestijd

Broccolistamppot met zoete aardappel & feta

Broccolistamppot met zoete aardappel & feta
Het thema van deze maand is #FCKPERFECT en daarom delen we een super lekker, maar niet zo aantrekkelijke uitziend recept met jullie. Deze broccolistamppot moet je proberen! Het gaat namelijk niet om het uiterlijk, maar om het smaakvolle innerlijk. Wij zijn dol op snelle, gemakkelijke recepten. De voornaamste reden hiervoor is dat we niet altijd zin hebben om na school of werk nog heel lang in de keuken te staan. Hoe sneller de maaltijd in elkaar zit, hoe beter. Soms ziet het er dan nou eenmaal niet zo perfect en mooi opgemaakt uit. Maar who cares, als het maar lekker is! En dat is deze broccolistamppot zeker! Wanneer je een van onze recepten namaakt, vergeet het dan niet op instagram te posten met de tag #FGrecept. ;)

What you need? (2 personen)

 • 1/3 plak geitenkaas
 • 4 zongedroogde tomaatjes
 • 2 zoete aardappels
 • 300 gram broccoli
 • Scheutje (plantaardige) melk
 • zout/peper

Make, shake & bake

 1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe.
 2. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verkruimel de geitenkaas.
 3. Giet de zoete aardappels en broccoli af. Voeg een scheut melk toe en pureer het tot een stamppot. Maak op smaak met zout en peper.
 4. Roer de geitenkaas en zongedroogde tomaatjes door de stamppot.
 5. Verdeel over twee borden.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen