24 juni 2016 
1 min. leestijd

Broccoli en kip met een twist

Broccoli en kip met een twist
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze week geven we een nieuwe draai aan de klassieke bodybuilding maaltijd broccoli en kip. Broccoli met kip; het vaste ontbijt, de standaard lunch en heerlijk diner van iedere sporter. Zonder de combinatie broccoli en kip ben je nergens, je gainz vloeien weg, je conditie loopt achteruit, je leven verliest zijn waarde... Jep, 24/7 healthy life betekent ook voor eens en voor altijd broccoli en kip eten. Wil je eens een keer een beetje variëren in je broccoli met kip? Dan zou je dit recept van broccoli, kip én volkorenpasta kunnen maken. Pas op, dit zijn wel weer extra carbs, maar op leg day of na die 20k kun je ze best gebruiken. Deze intro is natuurlijk klinkklare onzin, maar dat dit recept een lekkere variatie is op de combi kip/broccoli is wel helemaal waar. Verandering van spijs doet eten, dus zelfs wanneer die broccoli je oren uitkomt, kun je dit recept proberen en ga je er weer van houden. 24/7 healthy life, toch? ;-)

What you need (2 porties)

  • Broccoli - 400 gram
  • Kip - 200 gram
  • Volkorenpasta - 100 gram
  • Peterselie - 10 gram
  • Melk - 100 ml
  • Parmezaanse kaas - 50 gram (geraspt)

Make, shake & bake

  1. Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes en bak deze in de pan totdat ze goudbruin zien.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, snijd ook de stam in blokjes.
  4. Voeg de broccoli toe aan de kip en bak het even mee.
  5. Voeg de melk en de parmezaanse kaas toe en schep alles door elkaar.
  6. Hak de peterselie en voeg dit samen met wat versgemalen peper toe.
  7. Voeg de pasta toe en schep alles door elkaar.
Reactie plaatsen