Breng jezelf next level! In 3 stappen van doelen naar concrete resultaten

Breng jezelf next level! In 3 stappen van doelen naar concrete resultaten
Wist je dat de meeste mensen eigenlijk niet weten wat ze willen? Hoe kan dat eigenlijk, waarom is iedereen zo op de automatische piloot bezig. Wanneer ik iemand vraag weet jij al wat jij het liefst zou willen, qua werk, qua leven? Vaak staan mensen mij dan een beetje wazig aan te kijken. I will tell you why! De meeste mensen zijn namelijk niet bewust. Niet bewust van wat ze willen, niet bewust van wat ze gelukkig maakt en niet bewust van wat ze eigenlijk uit het leven willen halen. Begrijp mij niet verkeerd, deep down weet iedereen het echt wel maar omdat we zo opgeslokt worden door het standaard riedeltje wat we dagelijks, wekelijks, maandelijks afspelen vinden we de tijd niet om stil te staan. De grap is dat wanneer je niet concreet weet wat je wilt, je eigenlijk sowieso je doelen niet behaalt. Weten wat je wilt, niet op een vage manier. Nee! Een concrete manier die SMART is, wat wil zeggen Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.

Waarom doe je het?

Met weten wat je wilt ben je er nog niet, we willen namelijk allemaal een hoop, maar hoe komt het dat vele hun doelen niet behalen en anderen wel? Om er voor te zorgen dat jij gemotiveerd blijft is het zeer belangrijk dat je dus niet alleen weet wat je wilt maar vooral WAAROM? Een voorbeeld: ik wil graag 5 kg afvallen. Is het SMART? Nope not yet. Dus ik maak er van: Ik wil 5 kg afvallen in 6 weken tijd. Nu kan ik zeggen, yes redelijk SMART. Nu komt de vraag WAAROM wil ik het? Het antwoord is dan namelijk niet: ik wil 5 kg afvallen. Mijn WAAROM is dan bijvoorbeeld: omdat ik mezelf dan mooier vind, mezelf lekkerder in mijn vel voel wat er weer voor zorgt dat ik meer energie heb, meer zelfvertrouwen heb en dit ook veel meer uitstraal in alles wat ik doe. De motivatie achter de WAAROM vraag is vele malen krachtiger dan enkel de wat wil ik vraag. Door deze motivatie vast te houden en jezelf te blijven herinneren waarom je iets wilt doen in plaats van waarom je iets moet doen. Het woord moeten mag je eigenlijk uit je woordenboek schrappen want je hebt altijd een keus! Je wilt gezond eten omdat je een doel voor ogen hebt en je lichaam het waard vind en niet ik moet gezond eten want anders wordt ik dik.

Hoe doe je het?

Na de vraag WAAROM komt de vraag HOE? Noteer eens voor jezelf allerlei manieren waarop jij je doel kunt gaan behalen en zet achter de manier op een schaal van 1-5 hoe makkelijk of hoe moeilijk dit dan voor jou is. Kies dan jouw beste manier waarbij jij duidelijk het gevoel hebt: YES, I can do this! But listen up: wees committed, herinner jezelf dagelijks aan waarom je het wilt en niet waarom je het moet. You want, you can & you will!

Nog even een klein testje

Pak even een moment waarop je even een paar minuten alleen bent. Ga even lekker liggen en sluit dan je ogen en ontspan. Een tip om te ontspannen en uit je hoofd te gaan is door je focus te leggen op je ademhaling of hartslag. Kijk even wat voor jou beter werkt. Adem dan lekker in door je neus en langzaam uit door je mond. Doe dit een aantal keer en stel je voor dat al je spieren even helemaal slap vallen. Stel op dit moment jezelf de volgende vraag: Als alles mogelijk zou zijn, er geen enkele belemmeringen zijn, wat zou ik dan wekelijks in mijn leven willen doen wat me gelukkig maakt? Laat vooral een comment achter want vind het natuurlijk super leuk om te lezen wat er zoal bij jullie op komt. De kleinste dingen kunnen namelijk een mens al gelukkiger maken, de kunst is wel om er überhaupt even bij stil te staan. Have a great day, just decide to have one! Liefs, Naima

Over de schrijver:

Naima Amdaouech, Mental Coach en rasechte ondernemer is eigenaresse van Punch! Women’s Health Club, een kickboks club voor enkel vrouwen waar vrouwen omgetoverd worden tot zelfverzekerde, krachtige zelfbewuste vrouwen die weten wat ze willen. Naima onderneemt pas 3 jaar maar heeft in 3 jaar tijd 4 clubs uit de grond gestampt, een female bokslijn op de markt gezet en een franchiseformule gestart. Naima heeft haar carrière in de sales en marketing opgegeven om te gaan voor haar passie; namelijk stimuleren van vrouwen om dmv sport, voeding & mindset het beste uit zichzelf te halen. The sky is the limit if you do what you love. www.facebook.com/punchclubnl insta: @punchclubnl
Reactie plaatsen