What you need (2 personen)
- Zoete aardappel - 400 gram
- Wortel - 300 gram
- Doperwten - 130 gram (klein potje, uitlekgewicht)
- Lente ui - 2 stengels
- Avocado - 1
- Augurk - 80 gram
- Mayonaise - 1 eetlepel
- Yoghurt - 1 eetlepel
- Peper en Zout - Naar smaak
Make, Shake & Bake
- Schil de zoete aardappel en de wortel
- Snijd de aardappel in kleine vierkante blokjes en de wortel in plakjes
- Doe de wortel en de aardappel in een pan met water, breng aan de kook en kook voor 5 minuten, giet af en laat in een vergiet uitstomen
- Snijd ondertussen de augurk in plakjes en doe in een kom
- Snijd de lente ui in dunne ringen en voeg toe aan de augurk
- Snijd de avocado rond om de pit door midden en draai de helften van elkaar af. Wip de pit er uit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het ook in de kom
- Voeg de mayonaise en de yoghurt toe en schep door elkaar
- Voeg de wortel en zoete aardappel toe, laat de doperwten uitlekken en voeg ook toe
- Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met een klein beetje zout en lekker veel peper
- Je kunt het nu direct eten, maar lekkerder is het als je de huzarensalade een uurtje in de koelkast zet
Voedzaam & Snel tip: voeg een eetlepel Dyjon mosterd toe voor extra pittigheid
Bourgondische tip: draai een asperge in een plakje ham, eitje erbij, komkommertje erbij en dan heb je direct je barbecueschotel klaar.