25 augustus 2017 
1 min. leestijd

Bosbessenmuffins van havermout

Bosbessenmuffins van havermout
Vind je het tijd worden voor een nieuw tussendoortje? We've got something for you! Deze bosbessenmuffins van Voedzaam & Snel vullen erg goed en bevatten weinig suiker, win-win situatie toch? Het is op dit moment de topperiode voor bosbessen, want ze komen gewoon van Hollandse bodem. Dit zorgt ervoor dat ze extra lekker smaken. Bosbessen zijn erg gezond doordat ze veel antioxidanten bevatten. Deze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, wat schade aan je cellen en weefsels voorkomt. De havermout bevat veel vitaminen, mineralen en vezels, wat voor een vullend effect zorgt.

Ander fruit

In dit recept is er voor bosbessen gekozen, maar je kunt deze muffins ook met andere soorten fruit maken. Ook hebben wij recepten voor je met banaan, frambozen, appel en nog veel meer. Dus mocht je niet zo van bosbessen houden, dan je kun hier dus een beetje mee spelen.

What do you need (6 muffins)

 • Bosbessen - 300 gram
 • Havermout - 200 gram
 • Melk - 130 milliliter
 • Eieren - 2
 • Mespuntje zout

Make, Shake & Bake

 1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
 2. Gebruik 250 gram van de bosbessen voor het beslag. Doe dit, samen havermout, melk, eieren en een beetje zout, in een kom.
 3. Blend of mix alles tot een glad beslag.
 4. Schep de rest van de bosbessen door het mengsel, maar bewaar er wel een aantal voor bovenop de muffins.
 5. Verdeel hierna het beslag over zes ingevette muffinvormpjes.
 6. Zet de muffins 35 minuten in de oven en check daarna met een satéprikker of ze gaar zijn. Ze horen wel een beetje vochtig te blijven vanbinnen.
Reactie plaatsen