09 februari 2018 
2 min. leestijd

Bokszaktraining bij HIITFIT: het is alles of niets

Bokszaktraining bij HIITFIT: het is alles of niets
Deze sport stond al een tijd op mijn to do, maar ik stelde het telkens uit. Stiekem was ik van binnen een beetje bang. De intensiteit van boksen maakte me bang en tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Dani en Lizzy zijn al verkocht aan kickboksen, dus ik kwam er niet meer onderuit en koos voor deze OneFit activiteit voor een bokszaktraining bij HIITFIT. Rambo is ready! Vroeger werd boksen over het algemeen vaak gezien als een sport voor mannen. Tegenwoordig is het erg populair onder de vrouwen. Strong is the new sexy, right? Ik heb al een keer een les Rumble gevolgd, waarbij ik de technieken leerde kennen. Zo zijn er tegenwoordig genoeg manieren om in aanraking te komen met boksen. Via OneFit kun je meerdere soorten bokslessen volgen, waardoor jij er achter komt welke bokssport het beste bij jou past.

HIITFIT

De Albert Cuypstraat zullen de meeste mensen wel kennen, en in deze geweldige straat is HIITFIT te vinden. Deze boksschool is goed te bereiken met het openbaar of de fiets, maar iets lastiger met de auto. In hartje Amsterdam ligt een boksschool, waarbij je aan alles kan merken dat het opgestart is door iemand met een passie. Een passie om mensen te motiveren en te helpen. Het is een kleine boksschool, met zeven bokszakken en een gedeelte voor warming-ups etcetera. Juist omdat HIITFIT niet zo groot is, werd ik vriendelijk en persoonlijk ontvangen. Ik voelde me gelijk op mijn gemak.

Bokszaktraining

Met mijn slaperige hoofd begonnen we aan de warming-up, wat me nog best goed af ging. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Bij rumble vond ik de intensiteit mee vallen. Ik volgde de les samen met een andere man, die vaker bokste. Het was mijn "semi" eerste keer boksen, en daarom kreeg ik goede begeleiding. We waren ook maar met z’n tweeën, dus de docent kon me goed begeleiden. In mijn OneFit carrière heb ik ontdekt dat ik dat erg prettig vind ;-). Wat een workout! Dat mijn conditie niet optimaal is, heb ik tijdens deze les wel gemerkt. Bokszaktraining bij HIITFIT is een training waarbij er maar één mogelijkheid is: alles geven. De les had wat weg van een HIIT training, wat ook niet raar is als je de naam van de school hoort. Telkens deden we om de beurt een oefening van één minuut of herhalingen van vijftien keer. Dit wisselde je steeds af. Je had maar weinig pauze daar tussen, en dat was killing. Een les waarbij je soms de docent wel kan vervloeken en die bokszak al helemaal. Geloof mij, aan het eind van de les ben je dat al weer vergeten. Ik voelde me zo powerful en energiek na deze les. Het geeft je echt een kick, die je soms even nodig hebt.

HIIT iets voor jou?

Je bent dol op HIIT of je hebt een haat-liefde relatie met HIIT. Ik had definitely een haat-liefde relatie, maar dat is na deze les omslagen. Na deze workout voel je je fantastisch. De persoonlijke begeleiding die je hier krijgt, is niet te beschrijven zo goed. Het is een boksschool waar je met plezier heen gaat. Ja, I know dat is moeilijk te geloven. 😉 Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen