08 december 2015 
2 min. leestijd

Boksen met hakken

Boksen met hakken
Ik ben Sanne en in oktober ben ik gestart met de website ‘boksen met hakken’. Waarom? Omdat ik wilde aantonen dat vrouwelijkheid en boksen heel goed samengaat. Sterk en weerbaar zijn is niet alleen een manneneigenschap. Boksen kan juist voor kwetsbare en onzekere vrouwen zo ontzettend veel betekenen. Boksen met hakken is geboren vanuit een passie en met de hoop daarmee andere meisjes en vrouwen te inspireren. Door mijn ervaringen en mijn verhaal te delen, hoop ik het imago van boksen een ander gezicht te geven en elke vrouw die dacht ´Dat is niks voor mij´, te overtuigen om het toch eens te proberen.

Wat betekent boksen voor mij?

Mijn leven is totaal veranderd door het boksen. Jezelf keer op keer tegen komen, brengt je tot je kern. Je kijkt steeds weer in de spiegel en je kunt niet anders dan je oude overtuigingen ombuigen tot nieuwe. Het is voor mij een vorm van meditatie geworden. Een moment waar ik echt met aandacht naar mezelf kijk. In het begin nog vol oordeel, later objectief en altijd eindigend met het gevoel dat ik de wereld weer aankan.

Wat kan boksen voor jou betekenen?

Weten wie je bent, maar nog belangrijker, weten dat je sterk bent, doet iets met je. De relatie met jezelf verandert, waardoor alle andere relaties ook volgen. Boksen is zoveel meer dan dom op elkaar inslaan. Het brengt je terug in je lijf, daar waar je innerlijke kracht verborgen zit. In combinatie met mediteren, yoga en mindfullness oefeningen (die overigens geweldig op het boksen aansluiten) kwam ik terug bij mezelf. Dat je fit en weerbaar wordt door te boksen, dat is algemeen bekend, maar dat het je mentaal sterk maakt, dat weten nog te weinig mensen. En dat is echt zonde. Ik geef ook les in het boksen en ik zie wekelijks hoe meisjes en vrouwen voor mijn ogen weer hun eigen kracht ontdekken. Ze lopen na een aantal lessen als een ander mens naar buiten. Geweldig om te zien! boksen 2

Vooroordelen

Laat een verouderd en beperkt zelfbeeld je niet tegenhouden. Boksen is niet alleen voor mannen of hele stoere vrouwen. Juist meisjes en vrouwen die nog niet hun potentie voelen, juist zij, hebben zoveel baat bij boksen. Wij vrouwen hebben te weinig meegekregen dat het oké is om voor jezelf op te komen, je grens aan te geven en zelfbewust te zijn . Dat is niet alleen voor mannen belangrijk, maar voor ons allemaal. Er is niks mis met lief en aardig zijn, maar dan wel hand in hand met weerbaar en sterk. Inmiddels zijn er ook veel locaties in Nederland waar je als meisje of vrouw kunt leren boksen en je niet hoeft te ´vechten´ met een ander. Dat is op heel veel plekken optioneel.

Inspiratie

Als ik niet 10 jaar geleden begonnen was met boksen, zou ik nu een totaal andere vrouw zijn. Ik suggereer niet dat ik angstvrij ben en geen onzekerheden heb. In tegendeel. Die heb ik net als ieder ander maar boksen herinnert mij er aan dat ik alles aankan. Ik loop iedere keer weer de deur uit met een nieuw inzicht of nieuwe energie die me in het dagelijkse leven verder brengt. Ik vond mijn innerlijke kracht door het boksen.  
Reactie plaatsen