Bloemkoolschotel uit de oven
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Benieuwd naar een variatie op bloemkool? Probeer dit bloemkoolgerecht uit de oven! Bloemkool als lunch komt steeds vaker voor, maar soms snak je gewoon naar een lekker bordje bloemkool als avondeten. Iedere keer hetzelfde, standaard recept opnieuw maken kan saai worden. Waarom zou je het dan ook basic houden? Dit bloemkoolrecept komt eens een keer niet uit de pan maar heerlijk uit de oven. Altijd fijn, een beetje variatie. Geen zin in bloemkool als hoofdgerecht? Als je met meerdere personen bent kan het ook prima als bijgerecht dienen. Serveer het met een lekker stukje (vega)vlees en bijvoorbeeld aardappels et voilà!
What you need (2 porties)
- Parmezaanse kaas – 50 gram
- Mozzarella – 250 gram
- Bloemkool – 600 gram
- Olijfolie – 1 eetlepel
- Knoflook – 1 teen
- Rode puntpaprika – 2 stuks
- Verse tijm – 4 takjes
- Peper en zout
Make & Shake
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Kook water in de waterkoker.
- Was de bloemkool en snijd deze in roosjes.
- Giet het kokende water nu in een pan en voeg wat zout toe.
- Blancheer de bloemkool voor 3 minuten.
- Terwijl je de bloemkool blancheert snijd je de paprika’s in reepjes.
- Giet nu de bloemkool af en leg de roosjes in een ovenschaal.
- Snijd de mozzarella in plakjes.
- Leg de mozzarella samen met de reepjes paprika tussen de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.
- Gebruik een knoflookpers om de knoflook uit te persen. Meng deze met blaadjes van 2 takjes tijm en een eetlepel olijfolie. Giet dit over de bloemkool.
- Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit eroverheen.
- Voeg de rest van de tijm toe, samen met peper en zout naar smaak.
- Zet de ovenschaal nu nog 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.