Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Inspiratie nodig voor een lekker bijgerecht vanavond? Deze rösti gemaakt van bloemkool vinden wij de lekkerste rösti ever! Rösti wordt normaal gesproken van geraspte aardappelen gemaakt en in een pan gebakken, maar dit recept is net even wat anders. In plaats van aardappelen wordt er in dit recept bloemkool gebruikt. H
ello veggies! Ook gaan we ze niet in een pan bakken maar garen in de oven. Rösti is super makkelijk en lekker als bijgerecht bij de standaard vlees- en groentegerechten. Ik sprong zelf altijd een gat in de lucht wanneer het op het menu stond, en werd dan ook weer héél vrolijk toen ik dit recept vond.
Best rösti ever: gemaakt van bloemkool, rode peper, verse kruiden en Parmezaanse kaas. Het maken van deze rösti met bloemkool is wel nét even wat lastiger dan de variant met aardappelen, maar dan heb je ook wat!
What you need (3 porties)
- Verse bieslook – 20 gram
- Geraspte Parmezaanse kaas – 100 gram
- Bloemkool (steel en blad) – ongeveer 1200 gram
- Rode peper – 1
- Ei - 2
- Knoflook – 3 tenen
- Zout – ½ theelepel
- Gedroogde basilicum – ½ eetlepel
- Olijfolie – 2 theelepels
Make & Shake
- Was de bloemkool, trek de bloemkoolroosjes los en rasp deze met een fijne rasp.
- Doe vervolgens de bloemkool in een kom en voeg het zout toe. Schep dit om en laat het eventjes 20 minuten staan.
- Snijd ondertussen de rode peper, de knoflook en de bieslook fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak een schone theedoek om de bloemkool op te leggen. Vouw deze dicht en knijp zo al het vocht eruit.
- Doe de bloemkool terug in de schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Meng alles goed door elkaar en maak hier zes rösti’s van op een vel bakpapier.
- Bak de rösti’s in 25 tot 30 minuten goudbruin.
Smullen maar!