Gegrilde bloemkoolroosjes met Parmezaanse kaas en yoghurtdip
Een dekentje, thee, je favoriete serie en natuurlijk snacks. Vooral dat laatste is eigenlijk niet te missen tijdens een lekker avondje op de bank. Omdat we niet altijd met onze hand in een zak chips willen zitten of 'per ongeluk' een hele reep chocola naar binnen willen werken, zijn we altijd op zoek naar andere opties. Gelukkig heeft Voedzaam & Snel een heerlijk alternatief om gezond te snacken. De meeste mensen zullen bij bloemkool denken aan aardappelen en vlees. Een echte Hollandse pot, maar met bloemkool kun je nog meer lekkere recepten maken. Zoals bloemkoolrösti of een pizzabodem van bloemkool. Bloemkool bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Het is dus ideaal om 's avonds als snack te eten.
What you need (2 porties)
- Bloemkool – 500 gram
- Geraspte Parmezaanse kaas – 100gram
- Yoghurt – 100 milliliter
- Verse knoflook – 1 teentje
- Dille – 2 theelepels
- Peper – 1 theelepel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes en daarna in redelijke plakjes.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid de bloemkool eroverheen.
- Strooi nu de Parmezaanse kaas over de bloemkool. Dit mag best veel zijn, want er blijft maar weinig kaas over.
- Plaats de ovenschaal in de oven voor tien minuten.
- Zet de oven na tien minuten op grillstand. Blijf er bij tot de bloemkool een mooi goudbruin korstje heeft.
- Nu ga je de dressing maken.
- Pak een bakje en meng de yoghurt, dille en peper.
- Pers de knoflook uit en doe dit in het bakje. Roer het goed door elkaar.
- Dippen maar!