30 juni 2016 
4 min. leestijd

Bikiniklaar? Verbeter je zelfbeeld in 7 stappen!

Bikiniklaar? Verbeter je zelfbeeld in 7 stappen!
Welke maat je ook hebt, onzekerheid over ons lichaam hebben we allemaal. Nu het strandseizoen is begonnen, heeft het gros van de vrouwen het gevoel nog niet bikiniklaar te zijn. Hoeveel we ook sporten en diëten, we vinden ons lichaam eigenlijk nooit summer proof genoeg. Hoe kan dat nu? Om met zelfvertrouwen het strand op te kunnen gaan, zullen we ons zelfbeeld moeten verbeteren. Hier zeven stappen om je 'bikiniklaar' te voelen, zonder obsessief te diëten en te sporten.

1. Besef: je bent mooier dan je denkt!

In een van mijn vorige blogs is aan het licht gekomen dat je sterk beïnvloed wordt door de media en door anderen. Dit heeft weer effect op de manier hoe je naar jezelf kijkt. Natuurlijk kun je niets veranderen aan de beelden die je elke dag voorgeschoteld krijgt, maar wel de manier waarop jij ernaar kijkt. Het is belangrijk dat je beseft dat je zo beïnvloed wordt door iedereen en alles om je heen. Op welke manier dat gebeurt, lees je in een van mijn vorige blogs: ‘Jij bent mooi. Het is de maatschappij die lelijk is’. bikini klaar fitgirls

2. Ontduik manipulatieve beelden

Ons zelfbeeld is laag. Heel laag. Hoe dat komt? Misschien zegt de onderstaande foto al genoeg. Foto’s worden extreem bewerkt door de media en tegenwoordig doen wij er ook aan mee. Naast het bekende fotobewerkingsprogramma Photoshop, dat voornamelijk door professionals wordt gebruikt, zijn er nu namelijk ook talloze handige manipulatieve fotobewerkingsapps in de omloop. Deze ‘schoonheid’ is niet haalbaar! kirsten fitgirls We moeten deze manipulatie zien te ontduiken en onszelf ertegen beschermen. Meer informatie over hoe je dat doet lees je in dit blog: ‘Verbeter je zelfbeeld: zes tips om manipulatieve beelden te ontduiken’.

3. Fck perfect

Waar het eerst draait om zo slank mogelijk te zijn en zo min mogelijk te eten, zijn we nu bewust bezig met sport en voeding. Vergeleken met het graatmagere modellentijdperk, lijkt dit een verbetering, maar dat is niet zo! We zijn het probleem namelijk gewoon aan het verschuiven. We voelen nu nog steeds de druk van een schoonheidsideaal, alleen heeft deze nu spieren. We moeten onszelf gaan accepteren zoals we zijn. We hebben nou eenmaal niet allemaal hetzelfde lichaam en dat moeten we ook niet willen. Er zijn dunne vrouwen, grote vrouwen, gespierde vrouwen, lange en kleine vrouwen, vrouwen met veel rondingen of weinig en alles ertussenin. Er is niets mis met het hebben van een stevig, gespierd of juist dun lichaam. Er is niet iets wat beter is dan het één of het ander. Er is niet één juist schoonheidsideaal en we hoeven niet één lichaamstype te kleineren en het andere te vieren.

Door jezelf te accepteren zoals je bent, dus met je pluspunten, maar ook de dingen die je niet mooi vindt, zal je zelfbeeld enorm groeien. Voor het eerst van je leven zal je je echt goed voelen in je bikini!

4. Vergelijk jezelf niet met anderen

Oké ik geef het toe, een hele moeilijke. Ik doe het zelf ook nog steeds constant, maar tik jezelf echt op je vingers. Iedereen heeft wel iets dat ze niet mooi aan haar lichaam vindt, maar daartegenover zijn er ook dingen die ze wel mooi vindt. Serieus, iedereen kampt met onzekerheden. Ook die fitgirl op Instagram waar je tegenop kijkt en ik ook. Niemand is perfect en niemand kan perfect zijn. Ik heb zelf een tatoeage laten zetten. ‘Verum colores ostendere’ oftewel ‘True colours show’. Dat wil zeggen dat je je niet anders voor moet doen dan je bent. Het werkt voor mij als een constante reminder dat ik tevreden moet zijn met wie ik ben en dat ik niet iemand anders moet willen zijn, want niemand is perfect, ook al lijkt dat soms weleens. kirsten2

5. Herinner

Misschien ben je nu wel heel erg onder de indruk van dit blog, maar op den duur zullen mijn woorden vervagen en doe je er niets meer mee. Zoek voorbeelden of volg blogs die aandacht besteden aan dit onderwerp. Zo blijf je het je herinneren en blijf je ook voor altijd bikiniklaar!

6. Shopping time!

Wanneer we beseffen dat we beïnvloed worden, op het moment dat we dit kunnen ontduiken, onszelf niet vergelijken met anderen en we onszelf accepteren zoals we zijn, zal ons zelfbeeld enorm verbeteren. Laten we allemaal een dikke middelvinger opsteken: f*ck perfect! Nu we bikini-klaar zijn, kunnen we (EIN-DE-LIJK!) gaan shoppen.

7. "Let’s go to the beach, each"

Lezen jullie deze titel ook zingend? Of ben ik echt de enige die altijd dat liedje van Nicki Minaj zingt, wanneer ik naar het strand ga? Het maakt niet uit of je dit liedje zingt, of een ander zingt of geen. Het is belangrijk dat jij goed in je vel zit en dat je er niet tegenop kijkt om naar het strand te gaan en daar in een bikini rondloopt. how to get a bikini body fitgirls Ik hoop dat dit stappenplan ervoor kan zorgen dat je echt tevreden met jezelf kan zijn en dat je mentaal bikiniklaar raakt. Ik wens iedereen een hele fijne zomer. Geniet ervan, het is zo weer voorbij! Kirsten Fitgirls

Kirsten is een gedreven junior communicatieprofessional met een passie voor communicatie die ze graag met iedereen wil delen. Ze onderzoekt de trend 'Strong is the new skinny'; oftewel het verschuiven van het schoonheidsideaal van mager naar gespierd. Inmiddels expert op het gebied van schoonheidsidealen, wil ze andere jonge vrouwen bewust maken en inspireren om de druk om 'perfect' te willen zijn, los te laten.

Reactie plaatsen