05 juli 2017 
3 min. leestijd

Bikini aan en gaan: waarom deze zomer een ‘fuck it’ moet zijn

Bikini aan en gaan: waarom deze zomer een ‘fuck it’ moet zijn
Een drankje in je hand, het zachte gekabbel van die heerlijke, helderblauwe zee op de achtergrond en je voetjes in het zand. Met de tropische temperaturen die langzaam maar zeker weer terugkomen in Nederland komt het echte vakantiegevoel ook steeds dichterbij. Dat mag ook wel, want voor de meesten is het waarschijnlijk bijna weer zover. Even een weekje of twee (of langer, in dat geval: jaloers!) lekker ontspannen op het strand of juist actief bezig gaan tijdens een 'fitcation'. De zomertijd vinden de meesten onder ons niet héél vervelend, maar toch speelt er af en toe nog zo'n treiterend stemmetje achterin je hoofd. Want hoe the hell ga jij deze zomer wél vol zelfvertrouwen over het strand paraderen? Zwemkleding kopen, je benen scheren/waxen/harsen en je hele lichaam 'summer-proof' maken: het is allemaal vaak een hels karwei en een heel gedoe om jezelf helemaal ready te krijgen voor de zomer. We kunnen het helaas niet mooier maken dan het is. Natuurlijk kun je ook gewoon schijt hebben aan die haren en het lekker laten zitten - in dat geval heb ik respect voor je, want ik kan echt niet tegen die schurende benen, helemaal niet in de zomer. Dat zogenaamde wintervachtje klinkt mij dan ook niet bekend in de oren ;). Maar niet alleen jouw lichaam het klaarmaken van jouw lichaam voor de zomer is een dingetje. Het hebben van een bikini-body is helemaal niet zo moeilijk en we hebben het allemaal wel voorbij zien komen: de enige stappen die je moet zetten is het kopen en aantrekken van een bikini, en dan heb je al een bikini-body. Cliché, maar nog steeds heel erg waar. Wat er het meeste toedoet is of jijzelf wel klaar bent voor de zomer. En dan niet zozeer qua voorbereidingen, onderhoud of je uiterlijk, want we weten allemaal dat die dingen er eigenlijk helemaal niet toe doen. Want zeg nou eens eerlijk: heb jij wel echt zin in de zomer? Ben je wel blij met jezelf?

Skinny jeans met 30 graden

De zomer is vaak een confronterende tijd voor iedereen die niet heel zelfverzekerd is over zichzelf. Een extra rolletje, geen egaal bruin kleurtje of benen die niet afgetraind zijn. We willen ons in de maanden naar de zomer toe vaak nog even helemaal veranderen, puur en alleen omdat we onszelf weer in bikini's en badpakken gaan heisen deze zomer. Oké, eerlijk: ik vind het dragen van shorts en jurkjes ook niet heel erg chill, maar ik ben ook niet meer van plan om skinny jeans te dragen terwijl het buiten 30 graden is. Ja, serieus. Been there, done that. En dat is echt geen pretje. Niet alleen is dat gewoon ronduit shit, maar het is ook nergens voor nodig. Het is zonde om jezelf mentaal helemaal af te kraken terwijl we er allemaal gewoon prima uitzien. Ga eens bij jezelf na of jij iedereen checkt op het strand. Je ligt languit te genieten van je gezelschap en het heerlijke zonnetje - zoals alle honderden mensen om jou heen ook doen. Die maken het echt niet uit als jij een putje meer hebt of niet, hoor. Of als jouw booty niet perfect rond in je broekje past en er niet heel erg Instagram-worthy uitziet. Kom op joh. En als jij wel zo naar anderen kijkt, is het misschien tijd om je af te vragen of je dit doet omdat jij jezelf met iedereen vergelijkt. Dikke kans van wel namelijk, en daar wordt je ook niet veel gelukkiger van. Van dat zonnetje en die heerlijke beach vibes daarentegen wél. We missen vaak al teveel kansen en mooie herinneringen omdat we onszelf tegenhouden. Laten we dat gewoon eens niet doen, we moeten juist lekker gaan genieten!
Zou die dag echt mooier zijn geweest als je 5 kilo meer of minder had gewogen?

'Fuck it'-modus

Een goed voorbeeld hiervan is Roos, op Instagram beter bekend als @fitroosje. Roos struggelde jarenlang met haar uiterlijk en zelfbeeld. Ze vond zichzelf nooit mooi of goed genoeg. Uiteindelijk ging de knop om en ging ze in 'fuck it'-modus. Ze was klaar met onzeker zijn over zichzelf en wilde eigenlijk gewoon genieten. Nu zit ze eindelijk lekkerder in haar vel en voelt ze zich beter over zichzelf dan ooit. Waar het vooral dus op neerkomt is dat het mensen echt niet uitmaakt hoe je eruitziet. Maatje 34, 36, 44: we zijn allemaal weleens onzeker. Het maakt niet uit hoe slank of vol jij bent, want het gaat erom hoe jij je voelt. Er is echt maar een klein aantal mensen dat jou, in gedachten, bekijkt en wellicht beoordeelt. Een nog kleiner percentage kan het daadwerkelijk wat schelen hoe je eruitziet. En als het die mensen wel wat uitmaakt: screw them, want dat soort mensen wil je ook helemaal niet kennen. Heb dus schijt aan wat anderen denken en trek gewoon die leuke bikini of dat toffe badpak aan. Paradeer over het strand, doe die salto in het water en fucking own deze zomer. Want je uiterlijk doet er eigenlijk gewoon niet toe. Jij bent weer anders dan de rest en daar moet je blij mee zijn ook. Vraag jezelf daarom eens heel eerlijk af: Zou die dag mooier zijn geweest als je 5 kilo meer of minder had gewogen? Foto header Instagram: @fitroosje
BewarenBewaren
Reactie plaatsen