15 december 2017 
2 min. leestijd

Wees bewust van deze 4 eigenschappen

Wees bewust van deze 4 eigenschappen
Niemand is perfect, maar toch zijn er een paar slechte eigenschappen die je liever niet wilt hebben. Be the better version of yourself. De juiste mensen om je heen zullen je natuurlijk accepteren voor wie jij bent. Toch kunnen sommige slechte eigenschappen het moeilijker maken om een goede band te behouden. Slechte eigenschappen heb je vaak zelf niet door en zijn ook vaak moeilijk om te veranderen. Wij willen je helpen het beste uit jezelf te halen. Hier volgen vier eigenschappen die je maar beter kunt vermijden.

1. Alles persoonlijk nemen

Soms is het leven hard, en als je alles te persoonlijk op gaat vatten wordt het alleen maar zwaarder. Door dit vaak te doen tast je niet alleen je relaties met anderen aan, maar ook jouw eigen zelfvertrouwen. Je zult heel fragiel en geprikkeld overkomen als je alles persoonlijk gaat opvatten. Hierdoor kunnen ze bang worden om nog wat te zeggen tegen jou. De band zal dus steeds oppervlakkiger worden, zonder diepgang. Probeer in gedachte te houden dat wat andere mensen zeggen, meer zegt over hen dan over jou. Jij hebt als enige toegang en de controle over je gedachtes. Probeer eens minder snel conclusies te trekken en probeer de situatie eens vanuit een andere hoek te bekijken.

2. Jaloers zijn

"You can’t be friends with someone who wants your life", zei Oprah en als Oprah het zegt moet het wel kloppen ;-). Jaloezie kan heel ongezond zijn voor een relatie met iemand. Een beetje jaloezie kun je natuurlijk gebruiken als motivatie, maar te veel jaloezie zal je niks goeds opleveren. Jaloers zijn geeft meestal aan dat je het de ander niet gunt, wat dus overkomt als iets negatiefs. Je kunt beter geen negatieve vibe om je heen hebben. Mensen zullen zich snel terugtrekken als je die energie met je mee draagt. Probeer dus misgunning te vermijden en je gewoon op jezelf te focussen, want aan het eind van de dag heb je daar het meeste aan.

3. Loslaten

Een slechte ervaring of een naar gevoel is natuurlijk nooit leuk, maar het is heel belangrijk om die gevoelens te verwerken zodat je ze uiteindelijk los kunt laten. Als je deze gevoelens vast blijft houden zul jij je alleen maar slecht blijven voelen en dat heeft effect op je huidige situaties en omgeving. Een voorbeeld daarvan is een slechte voormalige relatie waar je een gebroken hart aan hebt overgehouden. Als je die gevoelens blijft vast houden zul je het ook weer toepassen op je toekomstige relaties. Probeer er eens met iemand over te praten zodat je niet met dat gevoel blijft zitten. Leer van het verleden en leef in het nu.

4. Vooroordelen hebben

Het is menselijk om anderen op het eerste gezicht te beoordelen. Toch kan dat zorgen voor veel misverstanden. Eigenlijk moet je iemand eerst beter leren kennen voordat je een oordeel mag geven. Er valt vaak nog veel te leren over mensen en je kunt niet alles op iemand zijn uiterlijk beoordelen. Door vooroordelen te hebben of door conclusies te trekken, kan het voorkomen dat je de verkeerde indruk krijgt van iemand. Probeer dus je verwachting zo open en neutraal mogelijk te houden. Op die manier zul je mensen eerder volledig leren kennen. Herken jij jezelf ook in een van deze eigenschappen? Probeer goed naar jezelf te kijken en jezelf af te vragen of het een probleem is. Probeer deze eigenschappen dan te veranderen, dit is namelijk beter voor jezelf en ook voor je omgeving. Het kan soms heel onbewust de verkeerde kant op gaan.
Sjaak Jansen
Door

Sjaak Jansen

op 16 Dec 2017

"Hier volgen vier eigenschappen die je maar beter kunt vermijden" en dan noem je "loslaten",. Enfin, ik laat het maar los.

Reactie plaatsen