08 september 2015 
3 min. leestijd

Je bent goed zoals je bent! #LETSGETREAL

Je bent goed zoals je bent! #LETSGETREAL
Dit is het verhaal van Lotta. Van grijs muisje naar de zelfbewuste, sterke fitgirl die ze nu is. Haar weg ernaartoe ging niet over rozen, maar is elke stap dubbel en dwars waard geweest. Lotta: "Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert om het beste uit jezelf te halen en tegelijkertijd te beseffen dat je goed bent zoals je bent!"

Bang om gezien te worden

Ongeveer 15 jaar terug was ik alles behalve een fitgirl. Ik was het meisje dat altijd op de bank zat bij gym en als ik wel een keertje mee deed, wilde niemand met me samenwerken. Ik was bang om gezien te worden en dit had ik onbewust gekoppeld aan mijn lichamelijke aanwezigheid. In mijn hoofd was ik nooit dun genoeg. Er moest steeds minder van mij zijn. Ik heb nog weleens dagboeken uit die tijd teruggelezen, dat is echt om te huilen. Wat was ik gemeen tegen mezelf. Na een aantal jaren strijd besloot ik dat ik op deze manier niet de rest van mijn leven wilde uitzitten. Dit is een belangrijk moment in mijn leven geweest, maar de echte strijd moest toen nog wel gestreden worden. Gelukkig stond ik er niet alleen voor en stap voor stap werd ik steeds sterker, zowel mentaal als fysiek.

Sporten en modellenwerk

Omdat ik graag wilde sporten, maar de sportschool destijds nog sterk associeerde met calorieën verbranden om af te vallen, besloot ik om mezelf uit te dagen en te kiezen voor een sport die me altijd al gefascineerd had: kunstschaatsen. Dit was voor mij een schot in de roos, nog steeds haal ik hier heel veel voldoening uit. Niets fijners dan mezelf helemaal op te laten gaan in de muziek en het dansen op het ijs! Ik ging ook modellenwerk doen. Ik leerde mezelf goed presenteren en dit gaf mij in eerste instantie een flinke boost zelfvertrouwen. Toch ben ik sinds een paar jaar minder modellenwerk gaan doen. Mijn lichaam werd gespierder en vrouwelijker en daardoor was het steeds moeilijker om aan ‘de maten’ te voldoen. Het kunstschaatsen heeft me enorm geholpen om niet terug te vallen in oude patronen. Die vormen die ik heb gekregen zijn immers ook de spieren die ervoor zorgen dat ik mijn sport goed kan uitoefenen! Echter kon ik lichaamsgewicht en omtrekmaten nog niet helemaal loslaten. Ik wilde weliswaar niet meer zo mager zijn, maar ik moest van mezelf wel altijd onder een bepaald gewicht blijven en bepaalde maten hebben. Pas dan voelde ik me mooi. Maar als ik eenmaal dat gewicht weer bereikt had, was ik mezelf nog altijd aan het vergelijken met fitgirls die ik mooier of slanker vond. Ik was eigenlijk nog steeds niet helemaal tevreden met mezelf. foto1_LdB_Fitgirls.nl

Goede voornemens anno 2015

Begin dit jaar besloot ik om mijn goede voornemens op te schrijven voor 2015. De mooiste zin die ongeveer al die voornemens goed samenvat: Ik MOET helemaal NIKS! Sinds ik dat heb opgeschreven, ben ik mezelf meer gaan toestaan. Voor het eerst in mijn leven ben ik echt op gevoel gaan eten. De ene keer eet ik misschien iets meer dan de andere keer, maar het is in balans en het geeft me vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam. In plaats van signalen te ontkennen, luister ik nu naar mezelf. Dit zit ‘m niet alleen in het eten of sporten. Ook in andere aspecten van mijn leven sta ik in mijn kracht en durf ik op mijn gevoel te vertrouwen. Ik heb bewust gekozen voor persoonlijke groei. Ik wil mezelf ieder dag weer recht in de ogen kunnen aankijken en tegen mezelf zeggen “Je bent goed zoals je bent”. Ongeacht hoe dun/dik/gespierd ik op dat moment ben. Nu, negen maanden later, voel ik me sterker en zelfverzekerder dan ooit! Inmiddels vergelijk ik mezelf niet meer met anderen, want er valt niks te vergelijken. Ik ben goed zoals ik ben. foto2_LdB_Fitgirls.nl

Fitgirl betekent voor mij: Lief voor jezelf zijn

Natuurlijk is het goed om regelmatig te sporten en gezond te eten. En het is superleuk als je hierdoor je lichaam ziet veranderen, maar laat je uiterlijk niet allesbepalend zijn. Ook op dagen dat je je wat minder voelt, mag je er zijn zoals je bent. Een Fitgirl zijn heeft wat mij betreft dan ook niks met lichaamsvormen te maken. Een Fitgirl is in mijn ogen een vrouw die zich goed voelt in haar eigen lichaam. Een vrouw die lief voor zichzelf is en vanuit deze overtuiging goed voor zichzelf zorgt. Dit betekent niet alleen gezond eten en regelmatig bewegen, maar het betekent ook dat je mentaal goed voor jezelf zorgt. Jezelf niet veroordelen, maar lief voor jezelf zijn. Jezelf ook weleens toestaan om je ‘iets minder fit’ te gedragen en er vervolgens een fijne workout uitknallen. Leven in balans! Liefs, Lotta Lotta volgen? Dat kan via haar website www.lottadenktbreed.nl, Instagram, Facebook en Twitter.
Overwhelmed & taking new challenges! - Lotta denkt Breed
Door

Overwhelmed & taking new challenges! - Lotta denkt Breed

op 10 Sep 2015

[…] wat was ik gisteren completely overwhelmed bij jullie lieve reacties op mijn blog voor Fitgirls.nl! Eigenlijk zou ik allang in bed moeten liggen, maar ik kan gewoon niet slapen van alle positive […]

My Life in Pictures #3: museumnacht, #LETSGETREAL event, Potluckparty en nog véél meer! - Lotta denkt Breed
Door

My Life in Pictures #3: museumnacht, #LETSGETREAL event, Potluckparty en nog véél meer! - Lotta denkt Breed

op 16 Sep 2015

[…] (zie video). De challenge heb ik verwoord op Instagram, onder de foto. Later die week kwam ook mijn blog online; mijn persoonlijke verhaal met als hoofdboodschap dat je goed bent zoals je bent! Ik vond […]

Reactie plaatsen