Benen en billen workout voor thuis

We kennen het allemaal wel, gebrek aan tijd. Gebrek aan tijd voor allerlei dingen die moeten en gebrek aan tijd voor de dingen de we leuk vinden om te doen. Enerzijds heb ik liever wat meer dan die 24 uur in een dag, maar aan de andere kant is het misschien maar goed ook dat dit niet het geval is. Tijd voor jezelf nemen is belangrijk, ook als het om sporten gaat. De volgende oefeningen met de Wellness Ball van TechnoGym, voornamelijk gefocust op je benen en billen, geven je geen excuses om leg day of überhaupt het sporten over te slaan. Deze oefeningen kan je, naast de gym, ook thuis, buiten of zelfs op het kantoor doen. Wij bij FITGIRLS zijn hierom ook fan en mogen een fijn exemplaar van deze Wellness Ball weggeven!
Per oefening kan je 10 – 15 herhalingen doen. Daag jezelf uit, maar doe vooral waar jij je op het moment comfortabel bij voelt.

1. Lunge

A. Leg je voet op de bal. B. Zak rustig door je andere been, herhaal dit en wissel hierna van been. Mocht je het wat moeilijker voor jezelf willen maken, kan je een dumbbell van licht gewicht vasthouden en vervolgens de lunges uitvoeren met de wellness ball.

2. Opposite limb extension

A. Ga met je buik op de bal liggen en zorg dat je heupen het centrale punt zijn op de bal. Zet je voeten goed in de grond en zet ook je handen plat neer zodat je in balans bent. B. Doe vervolgens rustig je linkerbeen en je rechterhand omhoog en herhaal dit steeds in tegenstelde richting.

3. Hamstring curl

A. Ga op je rug liggen, leg je armen naast je en je voeten (hielen) op de bal. B. Maak dan de curl door je knieën naar je toe te trekken en je heupen omhoog te duwen. Zorg ervoor dat je rug recht blijft. Beheers je de oefening goed genoeg? Maak het dan iets lastiger voor jezelf door je armen recht naar boven te houden.

4. Pike

A. Ga in de plankpositie staan en leg je voeten op de bal. Zorg dat de bal in de wreef van je voeten ligt om de oefeningen goed uit te kunnen voeren. B. Trek dan je knieën richting je kin en herhaal dit. Voel je je comfortabel genoeg bij deze oefening, dan kan je proberen om, in plaats van je knieën naar je toe te trekken, je benen gestrekt te houden en je billen omhoog te duwen.

5. Froggers

A. Ga nu opnieuw met je buik op de bal liggen en plaats ze weer ten hoogte van je heupen. Zet je handen plat op de grond. B. Breng dan beide benen zo ver mogelijk omhoog en knijp je billen goed samen. [WINACTIE IS VERLOPEN] Wil jij kans maken op de Wellness Ball van TechnoGym? Laat dan hieronder een reactie achter met waarom jij moet winnen! Op dinsdag 23 mei wordt de winnaar bekendgemaakt, dus houd het blog goed in de gaten! Dit blog is een gesponsord artikel. Echter, wij hebben onze mening hier door niet laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Fitgirls.nl.