18 augustus 2017 
2 min. leestijd

Daphne verwaarloost haar borsten: het belang van een goede (sport)beha

Daphne verwaarloost haar borsten: het belang van een goede (sport)beha
Omdat mijn moeder altijd zegt dat eerlijkheid het langst duurt ga ik iets bekennen waar ik mij, sinds mijn 18de, schuldig aan maak. Ja, je leest het goed: guilty as charged. Het is iets waar veel vrouwen zich schuldig aan maken maar niet voor uit durven te komen. Ik ben benieuwd wat jij doet na het lezen van mijn blog: Kom je er eerlijk voor uit of blijf je in ontkenning?

I love you with all my boobs

"Welke cupmaat heb je?" Welke cupmaat ik heb? Die vraag is al in tijden niet aan me gesteld. 'Wat een goede vraag', zei ik heel stoer. Maar kon ik antwoord geven? Niet echt! Dus dan maar gewoon bekennen en me kwetsbaar opstellen: “Om heel eerlijk te zijn heb ik al in geen eeuwigheid mijn cupmaat laten opmeten. Ik heb één beha die goed zit en die heb ik omdat mijn zusje hem te klein heeft gekocht. De enige andere reden waarom ik mijn andere beha’s draag is omdat ze qua kleur vaak goed matchen met een shirt dat ik draag. Bij de één vindt mijn tepel het onwijs saai om in de pad te blijven zitten, dus pakt ze elke kans om even de wereld in te gluren. De ander heeft bandjes die, wat ik ook doe, steeds op mijn enkels hangen”. En zo kan ik wel even doorgaan… Terwijl ik dit verhaal vertelde begon Jennifer onwijs hard te lachen en vertelde ze dat 80% van de vrouwen een verkeerde maat beha draagt en dat hier echt verandering in moet komen, want veel ongewenste effecten in je figuur kunnen verholpen worden door de juiste cupmaat! Je snapt dus wel dat ik reuzeblij was dat Nike ons uitnodigde om de perfecte sportbeha aan te laten meten!

Action Expresses Priorities

Toen ik uiteindelijk mijn cupmaat opnieuw had laten opmeten viel mijn mond open van verbazing. Wat mijn omtrek betreft zat ik redelijk in de buurt, maar bij mijn cupmaat was ik wel erg de mist in gegaan. Man, man, man! Hoe kan ik nou zoveel waarde hechten aan mijn kleding maar dat wat eronder zit zo verwaarlozen? Toen ik ook nog te horen kreeg dat je eigenlijk om de zes maanden je maat moet laten opmeten omdat je lichaam steeds verandert, viel ik in gedachten van de bank af. En ik bleef even liggen, wat heel raar was, maar dat gaf me wel even de tijd om na te denken. Ik wil dus niet meer bij die 80 procent horen. Ik wil geen behabandjes die op mijn enkels hangen en ik wil geen tepels die maar doen waar ze zin in hebben. Zo! “Ik ben eruit!” Jij?

Tips and tricks

Jeetje, wat is het toch een verademing om een goede sportbeha aan te hebben. Je kunt je even helemaal focussen op het sporten en hoeft niet na te denken over bijvoorbeeld een bandje dat niet lekker zit. Tijdens het springen en rennen wil je dat je borsten gewoon op hun plek blijven zitten. Ook is het belangrijk dat je borsten maximaal ondersteund worden in hun eigen vorm: je borsten bestaan namelijk uit zacht weefsel en niet uit spieren. Je huid en de ligamenten van Cooper (onderhuids bindweefsel dat de borsten hun typische vorm helpt te behouden en deze ondersteunt) houden je borsten op hun plek. Zijn die ligamenten eenmaal uitgerekt, dan kun je dat helaas niet terugdraaien. Een goede sportbeha is dus erg belangrijk.

Probeer jouw perfecte beha op basis van de soort sport die je doet te vinden. Ik vind zelf run2day of Nike altijd heel fijn omdat ze daar echt de tijd voor je nemen. Heb je de ultieme fit gevonden? Was hem dan met koud water, doe hem liever niet in de droger en probeer jaarlijks je cupmaat op te nemen en daar je sportbeha op aan te passen. Zo krijg jij de ultieme ondersteuning voor je borsten! En dat wil je toch? ;)

Liefs, Daphne
Reactie plaatsen