05 augustus 2016 
3 min. leestijd

Behandel een man met grijpgrage handjes als een kind van vijf

Behandel een man met grijpgrage handjes als een kind van vijf
Je bent uit met vriendinnen en je staat met je wijntje in je ene hand en je telefoon in je andere hand in een overvolle kroeg. Opeens voel je dat iemand je billen aanraakt, maar als je om je heen kijkt, zie je niemand die je kent. Niet dat het overigens wel prima is als een kennis zomaar aan je billen zit.. Tenzij het natuurlijk (bijna) je vriendje is ;-). Laatst sprak ik een meisje die zei dat we het tegenwoordig zo normaal vinden dat mannen aan onze billen zitten tijdens het uitgaan dat we er bijna al niet meer op reageren. En tja, ik moest eerlijk toegeven dat ik die mening deel. Maar serieus, dat is toch eigenlijk niet normaal?!

Ongewenste aandacht

Voor iedere vrouw is het natuurlijk anders, maar ik denk dat de meeste vrouwen het alweer snel vergeten zijn als iemand aan hun billen heeft gezeten. Maar de man in kwestie vergeet het minder snel, zeker als hij het opzettelijk deed. Waarschijnlijk is het voor hem een test om te kijken tot hoe ver hij kan gaan. “Oh, aan haar billen zitten vindt ze geen probleem” zal hij misschien wel denken. “Eens kijken wat ze nog meer goed vindt”. Jij vindt het wél een probleem, want het is irritant. Je zegt er alleen niets van omdat je denkt dat hij wel begrijpt dat hij je met rust moet laten als je niet op hem reageert. Maar dat is dus niet zo! Voor je het weet blijft die gozer constant om je heen hangen en loopt hij steeds “per ongeluk” tegen je aan. Al die tijd zeg je niks, maar houd je hem wel in de gaten. Jij wil steeds weten waar hij is, om te kunnen voorkomen dat hij weer aan je zit. Hij interpreteert het misschien anders en denkt dat jij ook geïnteresseerd bent in hem. Je hebt immers niet tegen hem gezegd dat dat niet zo is, toch? Zolang je het niet letterlijk gezegd hebt, kun je er niet vanuit gaan dat hij “wel begrijpt wat je bedoelt”, dat is een verschil tussen mannen en vrouwen.

Hoe ga je om met 'billenknijpers?

Daarom moet je een man met grijpgrage handjes behandelen als een kind van vijf. Bij een klein kind ga je er ook niet zomaar vanuit dat hij weet wat wel en niet mag, dat moet je ook steeds vertellen. Bij dit soort mannen werkt dat exact hetzelfde! Zolang je niet verteld hebt dat je niet in hem geïnteresseerd bent, zal hij ervan uitgaan dat jij hetzelfde over hem denkt als hij over jou. Maar wat is dan het moment om de man in kwestie te vertellen dat hij moet stoppen? Daar kan ik kort over zijn: zo snel mogelijk! Mannen hebben een ego, groot of klein, en dat willen ze zoveel mogelijk onbeschadigd houden. Zodra jij direct verteld dat je niets van hem wil, blijft zijn ego intact en zal hij je hoogstwaarschijnlijk met rust laten. Wacht je tot het einde van de avond, waardoor hij al die uren heeft gedacht dat hij kans maakte bij je, dan loopt zijn ego een flinke deuk op. Dit kan ertoe leiden dat hij ontzettend boos wordt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Zo snel mogelijk vertellen dus. En ja, wij vrouwen denken vaak dat hij ons 'per ongeluk' aanraakte. In mijn eerste blog schreef ik over intuïtie, en vertelde ik dat wij altijd op onze intuïtie kunnen vertrouwen. Dat geldt in dit soort situaties zeker!

“Zolang je het niet letterlijk gezegd hebt, kun je er niet vanuit gaan dat hij wel begrijpt wat je bedoelt”

Nee is nee!

Dan zijn er altijd nog de mannen die niet luisteren en vinden dat zij het 'recht' hebben om aan ons te zitten. Dat recht hebben zij natuurlijk totaal niet, maar hoe los je dat op? Ook daar is een makkelijke vuistregel voor. Tel het aantal keer dat je nee hebt gezegd. Als je drie keer 'nee' hebt gezegd en hij stopt niet, is het tijd voor plan B. Bij de derde keer nee zeggen, mag je trouwens best je stem flink verheffen, want kennelijk heeft hij je de twee keren daarvoor niet gehoord. Maar waarom niet vaker dan drie keer? Denk even logisch na: als hij drie keer niet heeft geluisterd naar jouw 'nee', zal hij dat dan de vijfde, tiende of twintigste keer wel doen? Denk het niet! Dus drie keer is voldoende.

Wat als het echt uit de hand loopt?

Maar wat als die vervelende vent je dan nog niet met rust laat en het echt gevaarlijk wordt? Plan B. De ballen! Zorg ervoor dat je ze goed vanaf de onderkant raakt met een harde trap of knie, dan doet ’t extra zeer. En dat geeft jou voldoende tijd om weg te komen naar een veilige plek. Zorg er wel altijd voor dat de vrienden/vriendinnen waarmee je uit bent weten dat er een gozer is die je lastigvalt. Mocht je na twee keer nee zeggen een vervelend gevoel houden, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om jullie feestje ergens anders voort te zetten. Vertrouw altijd op je intuïtie en luister naar je gevoel!

“Wij vechten niet voor medailles of bekers, wij vechten zodat wij en onze geliefden veilig thuis komen.”

Wat heeft dit alles met Krav Maga te maken? De basis van Krav Maga is voorkomen dat iets escaleert of beter nog: zorgen dat je een gevaarlijke situatie herkent en hier op tijd uit weg komt. Ik ben geen 'levensgevaarlijke moordmachine' maar als het zou moeten dan kan die transformatie zeker plaatsvinden. Dat is het mooie aan Krav Maga, het gaat niet alleen maar om het vechten. Het gaat erom dat jij en je geliefden veilig thuis komen.
Reactie plaatsen