27 december 2017 
2 min. leestijd

Beginner of professional: deze 4 props helpen je tijdens yoga

Beginner of professional: deze 4 props helpen je tijdens yoga
Yoga geeft je de kans om even helemaal tot rust te komen. Maar hoe frustrerend kan het zijn als het niet lukt? Soms moet je ontzettend veel moeite doen om in je yoga pose te komen. Om yoga wat makkelijker te maken, kunnen we gebruik maken van props. Props is een ander woord voor attributen en ook tijdens de yoga kun je daar gebruik van maken. Of je nou een beginner of een professional bent, of je nou lenig of niet lenig bent, props kunnen je altijd helpen tijdens de yoga. Yoga kan een hele uitdaging zijn. De ene keer werkt je lichaam wel mee en de andere keer gaat het een stuk minder makkelijk. Schaam je vooral niet als je er voor kiest om gebruik te maken van rekwisieten om zo beter in je pose te kunnen komen, het is geen teken van zwakte. Maak het voor jezelf wat makkelijker met deze vier props.  

1. Yogablok

Een yogablok is een ontzettend handig hulpmiddel tijdens de lessen. Ja, een yogablok is gewoon een rechthoekig blok dat meestal van rubber, kurk of hout is gemaakt. Wil je leniger worden? Dan kun je zeker gebruik maken van het yogablok. Het yogablok wordt gebruikt om op te steunen. Door je gewicht meer op het blok te leggen, raken je spieren en gewrichten minder overbelast. Hierdoor kun je blessures voorkomen. Het is alleen niet de bedoeling dat je na het sluiten van je ogen in slaap valt op je yogablok ;-).

2. Yogariem

De yogariem kan jou helpen om ingewikkelde houdingen wat verdraagzamer te maken. Ieder lichaam is anders en bij de één gaat het wat makkelijker dan bij de ander. De yogariem is een goede ondersteuning voor mensen met een korte hamstring. Je hoeft je houding niet meer te forceren door gebruik te maken van de yogariem. De yogariemen zijn voor de stevigheid gemaakt van katoen. Ook de echte professionals onder ons kunnen gebruik maken van de yogariem om de yogalessen wat uitdagender te maken.

3. Yogakussen

De yogakussens zijn er in verschillende kleuren, vormen en hoogtes. Yogakussen is eigenlijk een ander woord voor mediatiekussen en wordt dus ook veel gebruikt tijdens het mediteren. Het kussen is ideaal voor jou als jij moeite hebt met zittende yogaposes. Je hoeft niet meer op de koude vloer te zitten want het yogakussen is een lekkere zachte ondersteuning voor je billen. Daarnaast kun je door het kussen langer met een rechte rug blijven zitten. Kies wel voor een yogakussen dat bij jou past. Je lenigheid is hierbij wel belangrijk, hoe leniger je namelijk bent, hoe platter het kussen is dat je kunt kiezen.

4. Yogahanddoek

Onze collectie yoga attributen is nog niet compleet zonder de yogahanddoek. Begin jij je grip te verliezen? Dan is de yogahanddoek jouw redmiddel. Daarnaast kun je hem ook omtoveren tot een ander attribuut door hem op te rollen. De opgerolde handdoek kun je gebruiken als steuntje voor je rug. Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk schoner om je eigen yogahanddoek te hebben, als je hem natuurlijk regelmatig reinigt ;). Zo, jij hoeft je nu niet meer te focussen om niet om te vallen tijdens de yoga met behulp van deze props.   Bron foto's: https://nl.pinterest.com/pin/528398968756445470/ https://nl.pinterest.com/pin/84724036723991462/ https://nl.pinterest.com/pin/AS4iPtS1iFX1y2mpMGY-Ivkg1lWt1ovx6cVH3E7DAwbWmY646H2rgpg/ https://nl.pinterest.com/pin/367817494558584530/  
Reactie plaatsen