05 oktober 2015 
2 min. leestijd

Beginnen met Yoga en volg je hart!

Beginnen met Yoga en volg je hart!

De wereld ligt aan mijn voeten. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik heb twee master studies cum laude afgerond. In Singapore, New York en San Francisco gewoond. Een kledingkast van drie meter. Spaargeld. En ik kan zelfs terugvallen op mijn ouders wanneer dit nodig is. Ik kan mijn koffers pakken en gaan reizen. Ik kan bij een multinational gaan werken of misschien mijn eigen bedrijf starten. Met al deze kansen en mogelijkheden lijkt ook het geluk voor het oprapen te liggen. Living the good life. Maar waarom voelt het dan niet zo?

Je Hart Volgen

Het leven lijkt zo maakbaar met al deze keuzes. Maar dat is niet zo. We voelen ons ongelukkig wanneer mensen om ons heen ziek worden of overlijden. En zelfs als we niet een aanwijsbare reden hebben om ons ongelukkig te voelen, hebben we toch vaak het gevoel dat er iets mist. Maar wat is dat dan? Hebben we last van keuzestress? Of is het leven toch niet één groot feest zoals we op Social Media soms willen doen lijken. Het leven is niet maakbaar. En de hoeveelheid leed die je op je afgevuurd krijgt, heb je niet onder controle. Ook is het vaak verdomde lastig om te weten wat je nu echt wilt. Want met al die goed bedoelde adviezen van je vrienden en de denkbeelden die je via de media binnenkrijgt, is het lastig om goed te luisteren naar wat je hart je vertelt.

Teacher Training

Yoga is bij deze vragen mijn steun en toeverlaat. Mijn rots in de branding in een zee van feestjes, festivals en borrels. Door yoga ontdek ik steeds beter wat ik nu echt wil en wat ik écht belangrijk vind. Door de stilte op te zoeken en mijn gedachten tijdelijk te sussen, lijkt opeens de hele wereld op zijn plek te vallen. Ook ben ik mezelf aan het trainen om gedachten niet te labelen, om (negatieve) emoties niet te voeden en me te onthechten van allerlei materiële zaken (doei Chanel tas!). Want als alle materialistische zaken mij niet gelukkig maken, dan is het interessant om te onderzoeken of iets anders me wel gelukkig maakt. De afgelopen maanden heb ik ervaren dat je het geluk in jezelf kan vinden. Dat is de ‘gift of yoga’ die ik graag met anderen deel. Vandaar dat ik de Yoga Teacher Training opleiding ben gaan volgen bij De Nieuwe Yogaschool.

In mijn blogs zal ik jullie meer vertellen over yoga en als jullie vragen hebben dan beantwoord ik deze graag!

Liefs,

Milou Turpijn

12020516_10153536014635351_993924593_o

Voor Milou is geen droom te groot, geen idee is te gek. Ze volgt haar hart en geniet van elk succes, de mensen en de weg ernaartoe. Genieten is ze sowieso goed in.Volg haar in haar nieuwe wereld van yoga en laat je verrassen.

Reactie plaatsen