Lijnzaadcrackers kan je overal kopen, maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken! En met dit recept van Voedzaam & Snel gaat het je zeker lukken. Dit recept bevat, naast lijnzaad, ook pompoenpitten en zonnebloempitten. 50 minuten in de oven en klaar is kees! Deze crackers zijn zeker een aanrader voor tijdens het ontbijt of de lunch!
Lijnzaad
Wat is lijnzaad en waar is het goed voor? Het is erg gezond en kent veel voordelen. Het bevordert de spijsvertering en stoelgang, verlaagt het risico op diabetes en beschermt je tegen darm- en borstkanker. Daarnaast helpt het bij het verlagen van het cholesterolgehalte, voorkomt het opvliegers, is het ook nog eens goed voor je huid, haar en nagels, helpt bij afvallen en is het glutenvrij! Ben jij benieuwd naar deze overheerlijke crackers? Begin dan vandaag en laat ons weten wat je ervan vindt!What you need (12 porties)
- Gebroken lijnzaad - 150 gram
- Zonnebloempitten - 60 gram
- Pompoenpitten - 60 gram
- Sesamzaad - 30 gram
- Water - 200 milliliter
- Zout - 1 theelepel
Make, Shake & Bake
- Doe alle ingrediënten behalve het water bij elkaar in één kom.
- Voeg vervolgens 200 milliliter water toe en mix alles goed door elkaar.
- Laat dit nu 20 minuten staan.
- Verwarm tussendoor de oven voor op 180 graden en leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat.
- Verdeel het beslag over het bakpapier (om het plat te krijgen kan je een vel bakpapier bovenop leggen en met een deegroller eroverheen rollen). Let wel op, want de laag mag niet dikker zijn dan 3 of 4 millimeter.
- Plaats nu de bakplaat in de oven en bak dit 25 minuten.
- Haal de bakplaat na 25 minuten uit de oven en snijd de crackers in een crackersformaat.
- Haal vervolgens voorzichtig de crackers van het bakpapier af en draai ze om.
- Bak daarna de crackers nogmaals 25 minuten lang en blijf de laatste 10 minuten erbij staan om te checken dat ze niet donker worden.
- Laat nu alles afkoelen.