Be Your Own Guru: Je hoeft niet perfect te zijn om gelukkig te zijn

Be Your Own Guru: Je hoeft niet perfect te zijn om gelukkig te zijn
Als ondernemende vrouwen is het tegenwoordig niet zo makkelijk om keuzes te maken en prioriteiten te stellen, vooral als het gaat om een gezonde lifestyle. Dat is niet zo gek want we worden dagelijks overspoelt met informatie, prikkels en mogelijkheden, waardoor we alles willen en alles belangrijk vinden. Het maakt de uitdaging groter om te vinden wat op langere termijn, duurzaam voor ons kan werken. We streven constant naar perfectie die in de realiteit vaak niet haalbaar is. Wat ons opvalt is dat er velen zich niet bezighouden met wat er vanbinnen gebeurt, maar zich vooral bezighouden met wat er om hen heen gebeurt. Social media laat ons perfectie zien, terwijl dat allesbehalve een realistisch beeld schept. Ook wij wilden alles perfect doen, maar we realiseerden ons; dat het streven naar perfectie, het streven naar falen is.

Bewust kiezen

Wij waren vooral bezig met het streven naar een bepaald en onrealistisch ideaalbeeld in plaats van het creëren van een duurzame lifestyle. Hier moest veel voor wijken en hoewel het op korte termijn resultaat gaf, bracht het ons geen langdurig succes. Het is niet duurzaam, niet realistisch om te leven met restricties. Daar wordt niemand gelukkig van. Er is niets mis met het streven naar een slanker en strakker lijf, maar als je alleen maar met dat doel bezig bent en daardoor niet meer bewust geniet van het wat het leven je nog meer geeft, dan zit er toch iets niet goed?

Waar begin je?

Doordat we goed voor onszelf gingen zorgen begonnen we ons fit en sterker te voelen. Daardoor maken we nu betere keuzes. Het begint bij het stellen van prioriteiten. Bewust kiezen in wat we fysiek en mentaal nodig hebben. Stoppen met al die ballen hoog te houden maar kiezen voor wat echt belangrijk is! Dat levert je altijd het meeste op, zeker op de lange termijn. En dat is toch wat we echt willen? Ons lichaam heeft goede voeding nodig om goed te functioneren en onze mindset heeft rust nodig om relaxed, blij en creatief te zijn. Vooral als we druk zijn is het des te belangrijk om die basis vast te houden. Voeding, beweging en ontspanning zijn de elementen die ons energie geven. Soms heeft die gezonde basis prioriteit omdat het lichaam dat nodig heeft, maar soms is het onze mindset die ontspanning nodig heeft en daar hoort gerust een wijntje bij. Je kunt wel aan de gewichten gaan hangen omdat het effectief resultaat oplevert, maar als yoga je gelukkiger maakt dan is de keuze toch snel gemaakt. 'Dani: ''Ik weet dat ik als moeder en ondernemer veel van mezelf vraag en daarom moet ik ook goed voor mezelf zorgen. Tegenover dat harde werken moet net zoveel rust en ontspanning staan, anders kan het nooit werken. Die balans is voor mij daarom des te belangrijker. Ik probeer bewust te kiezen in alles wat mij energie geeft. En daar hoort een wijntje of pizza ook gewoon bij!'' 'Lizzy: ''Je hoeft niet perfect te zijn om gelukkig te zijn. Geluk zit hem niet in het behalen van een sixpack of een slank lichaam. Voor ons gaat het dan ook niet om het streven naar een 'gezonde' lifestyle maar vooral naar een lifestyle die ons fysiek en mentaal ondersteunt om succesvol en gelukkig te zijn. In alles wat we doen en in alles wie we zijn!''

Hoe kun jij starten met het creëren van je eigen duurzame lifestyle?

Wij helpen je om de eerste stap te zetten: waar het gaat om bewustwording. Dat je na gaat denken over de dingen die jij echt belangrijk vindt! Download nu ons gratis e-book "Be Your Own Guru", de voorloper om onze eigen online programma's. Dit is geen quickfix! Maar een eerste stap om mentaal en fysiek in balans te komen, naar datgene wat voor jou persoonlijk werkt op het gebied van training, voeding, rust en ontspanning.

Download hier je gratis e-book!

Foto: Aimee Harris Lokatie: Het Gymlokaal
Isabella
Door

Isabella

op 21 Jun 2018

Zo herkenbaar! Een paar maanden geleden was ik al een hele tijd heel moe, toen ben ik naar iemand toegestapt en wat bleek.. ik at veel te weinig met wat ik allemaal deed (niet dat ik honger had maar toch) soms kan een kleine omschakeling van groot belang zijn! Daarbij is het belangrijk dat je bij jezelf blijft want iedereen is anders! Voor de een kan iets super goed werken wat voor de ander juist niet werkt..

Blog: Be your own guru – Dani Jasarevic – HolyGirls
Door

Blog: Be your own guru – Dani Jasarevic – HolyGirls

op 27 Jun 2018

[…] Dani heeft een lange weg gelopen om te komen waar ze op dit moment is. Na een burn-out en veel tegenslagen is ze ontzettend goed op weg en heeft ze een ijzersterk merk weten op te bouwen. Geloof mij, je kunt ontzettend van haar leren. Ze vertelt je over de perfecte gezonde balans, bewust kiezen voor jezelf, leren terug te schakelen, het nemen van rust en leert je alles over de juiste mindset.  Lees het artikel hier. […]

Reactie plaatsen