BBQ time: de vegetarische shaslick
We pakken hem er weer bij tijdens hartje zomer en wanneer de temperaturen boven de twintig graden uitkomen: de barbecue! Probeer tijdens de zomermaanden eens lekker te variëren met deze vegetarische shaslicks. Dit recept van Voedzaam & Snel is dan ook heel lekker om eens uit te proberen. Het is lekker weer en we hebben massaal zin om weer de BBQ buiten neer te zetten en aan te steken. Lekker op de warme zomeravonden met je vrienden gezellig buiten een hapje eten. Deze vegetarische shaslicks zijn vernieuwend, maar toch ook weer vertrouwd. Probeer jij ze ook snel uit?
What you need (4 porties)
- Champignons - 70 gram
- Groenteballetjes - 1 doosje
- Rode paprika - 1 stuk
- Ui - 1 stukVoor de saus
- Avocado - 1 stuk
- Yoghurt - 50 milliliter
- Peper en zout
Make, Shake & Bake
- Leg de satéprikkers in een bakje met water en laat deze weken. Steek de barbecue aan.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Pak de ui en ontvel deze. Snijd hem vervolgens in vieren, en trek de schillen los van elkaar.
- Snijd ook de champignons in vier stukken.
- Steek de groenteballetjes om en om aan het prikkertje samen met de champignons, paprika en ui.
- Laat de shaslicks, afhankelijk van hoe heet de barbecue staat, 3 minuten per kant garen. Let er wel goed op dat het niet aanbrandt.
- En ze zijn klaar!
- Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado met een vork, staafmixer of blender samen met de yoghurt, de peper en het zout.
- Giet de avocadosaus in een leuk kommetje of op de borden.
- Enjoy!