18 april 2016 
2 min. leestijd

Basic musthaves in de (koel)kast van Charlie's Kitchen

Basic musthaves in de (koel)kast van Charlie's Kitchen
Wat moet er nou echt in mijn keukenkastje staan om gezond te koken?' Of ‘Welke boodschappen haal/heb jij sowieso in huis?’ In dit blog deelt Charlotte van 'Charlie's Kitchen' met jullie welke voedingsmiddelen nu echt onmisbaar voor haar zijn. Misschien kun je aan de hand van deze blogpost nog wat boodschappeninspiratie opdoen? Uiteraard weet je tegenwoordig als starter niet meer waar je moet beginnen, de tijdschriften staan er vol mee en op tv wordt er van alles naar je hoofd geslingerd over wat wel niet gezond zou zijn. Zo normaal dat sommige voedingsmiddelen voor mij klinken, zo nieuw is het misschien voor jullie? Daarom geef ik jullie een kijkje in mijn koelkast en keukenkastjes.

Overspoeld in een zee van gezonde voedingstrends

Geloof me, bij mij is het ook allemaal begonnen met het uitpuzzelen wat iets precies is. Ik vergeet nooit meer dat er een Ekoplaza vlak bij mijn huis opende. Ik liep erdoorheen en dacht echt wat is dit allemaal? Amandelmelk? Quinoa? Wortelsap? Iel! Inmiddels twee jaar verder, is dit normaal voor mij. Ik ben gek op quinoa en van groentesapjes ben ik ook niet vies. Natuurlijk wil ik jullie een beetje op weg helpen in deze zee van gezonde voedingstrends, hier een kijkje in mijn kastjes, mijn musthaves om gezond te starten! Ik gebruik ontzettend veel vaste kruiden en producten, maar wissel ook veel. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en eet gevarieerd. Dit doe ik natuurlijk ook omdat ik voor mijn site altijd met vernieuwde recepten wil komen. Dus ik deel vandaag met jullie de basis, lekker makkelijk want zoals jullie weten houd ik daarvan.

In de koelkast

 • Amandelmelk
 • Grasboter
 • Hummus
 • Eieren
 • Soja yoghurt
 • Spa rood
 • Falafel
 • Kipfilet
Koelkast fitgirls

In de groentela

 • Tomaat
 • Komkommer
 • Veldsla
 • Spinazie
 • Broccoli
 • Ui
 • Rode & gele paprika

Op de fruitschaal

 • Bananen
 • Appels
 • Avocado’s
 • Kiwi’s
Bananen Fitgirls

In de kast:

 • Havermout
 • Zilvervliesrijst
 • Quinoa
 • Zoete aardappel
 • Rijstwafels
la Fitgirls  
 • Cacao poeder
 • Honing
 • Kaneel
 • Peper & zout
 • Kokosvet
 • Bouillonblokjes
 • Dadels
 • Thee
 • Pindakaas
 • Orangefit proteïne
Nogmaals dit is even een basislijstje van wat ik altijd in huis heb om in ieder geval van start te kunnen. Inmiddels heb ik alle kastjes volgestouwd met van alles, maar dat gaat wel een beetje te ver om allemaal te delen haha. Zoals jullie kunnen zien zijn het allemaal makkelijke producten die gewoon verkrijgbaar zijn bij de supermarkt, zelf haal ik graag mijn groenten en fruit vers op de markt. Veel goedkoper en ook nog eens veel lekkerder! Dus maak een lijstje voor jezelf, ruim je keukenkastjes op en GO FOR IT!
Reactie plaatsen