09 september 2016 
3 min. leestijd

Bang om niet goed genoeg te zijn

Bang om niet goed genoeg te zijn
Geliefd, optimistisch en dolblij. Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik halverwege april het pand van Fitgirls.nl verliet. Op dat moment nog eerstejaars studente, maar ook als toekomstige stagiaire. Na de zomervakantie zou mijn nieuwe avontuur hier beginnen en ik herinner me hoe ik met trillende handjes mijn vriendinnen belde om ze het goede nieuws te vertellen. Klinkt allemaal fantastisch, toch?

Uit de put gekropen

Ik zal me eerst eventjes voorstellen. Mijn naam is Jeanine, ik ben achttien jaar en studeer Mediaredactie in Enschede. Sinds september loop ik stage bij deze geweldige plek. Gezond leven is al jarenlang een challenge voor mij en door de negatieve invloed van social media kamp ik al sinds ik een jaar of tien was met self-esteem issues. Ik heb vele malen in een donkere put gezeten maar nu, acht jaar later en vele ervaringen rijker, kan ik gelukkig zeggen dat ik daaruit ben gekropen en een stuk beter weet wat ik wil. F*CK PERFECT, houden van wie je bent en een gezond leven dat je ook daadwerkelijk leeft. Dat is de visie met het doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te motiveren. Dat is wat mij, toen ik tijdens mijn jacht naar een stageplaats op dit platform tuimelde, het meeste aantrok. Ja, ik was (en ben) klaar met de self-esteem issues, het altijd en alleen maar perfect willen zijn en de jaloezie naar anderen toe. Een stage plek waar alles samenkomt waar ik mij in wil verdiepen en echt voor wil gaan? Ja, ja, ja! In juni kwam echter de omslag. De posts over krachttraining, gezonde voeding en een fitte levensstijl bereikten me, maar het was alsof ik de mindfullness en het houden van je lichaam ongeacht je flaws niet meer zag. Het enthousiasme van twee maanden daarvoor voelde ik niet meer: in plaats daarvan was er enkel nog een haast verlammende angst en pure zenuwen. Het ging immers alleen maar om gezond leven en fit zijn, toch? Veel trainen, gezond leven, fit zijn, was dat niet het enige waar het daar om draaide? Dan zouden alle mensen die daar werken dus ook super fit zijn en mij veroordelen omdat ik nog lang niet zo ben… toch? [caption id="attachment_21506" align="aligncenter" width="300"]Zie je die grote glimlach? Ik weet eindelijk hoe ik moet genieten. ❤︎ Zie je die grote glimlach? Ik weet eindelijk hoe ik moet genieten. ❤︎[/caption]

Ho, stop!

De overstap naar een andere stageplek was mogelijk en die heb ik overwogen. Niet alleen dat - ik heb ook daadwerkelijk geprobeerd om weg te gaan. Je gedachten en angsten zouden niet moeten overheersen. Ik liet bijna mijn kans door mijn vingers slippen uit angst voor wat anderen over me zouden denken. Gelukkig zijn er hier superfijne en lieve collega’s die weten waar je doorheen gaat en er juist alles aan proberen te doen om die manier van denken tegen te gaan. Na een halfuur aan de telefoon met commercieel director en fantastische collega Lizzy stond ik weer met beide benen op de grond en wist ik weer waarom ik dit wil doen. Zeg stop tegen die negatieve gedachtestroom! Je doet jezelf er alleen maar tekort mee. Nu realiseer ik me al enigszins dat er eigenlijk zoveel mis is met hoe ik op dat moment dacht. Ik had mijzelf bijna deze kans ontnomen, terwijl er hier zulke goede mensen werken die precies hetgeen willen bereiken (en dat ook al doen) waar ik mee struggle, waar ik in wil veranderen. Het is zo zonde hoe meiden, ik ook, zich laten weerhouden om ergens voor te gaan enkel en alleen omdat ze onzeker zijn over zichzelf, bang voor wat anderen van hen zullen denken, zelfs wanneer het eigenlijk geen f*ck uitmaakt. Bang om niet goed genoeg te zijn terwijl er eigenlijk helemaal niets mis met ze is. We zijn immers allemaal mooi, met of zonder deukjes, onderkin, een rolletje meer en met of zonder een groot blijk aan zelfvertrouwen.
Ik liet bijna mijn kans door mijn vingers slippen uit angst voor wat anderen over me zouden denken.
Enerzijds vraag ik me af of ik dan al wel een Fitgirl ben: mijn mindset is immers nog niet zoals ik zou willen en ik heb nog een lange weg te gaan. Maar eigenlijk ben ik juist daarom al een Fitgirl. Ik ben iemand die zichzelf niet zo snel blootgeeft (letterlijk en figuurlijk), en bij het posten van deze blog alleen al stel ik mijzelf kwetsbaarder op dan ooit. Er zijn geen eisen waar je aan moet voldoen, het is een never ending progress. De wil om je mindset en levensstijl langzaam te willen veranderen naar een gelukkiger en gezonder leven - dat maakt je al een Fitgirl. Zo simpel is het! Betekent niet dat ik mijzelf nu, na een week, al in een nauwsluitend jurkje hijs, maar dat verwacht ik dan ook niet. ;) Het is zo belangrijk om goede, positieve mensen om je heen te hebben en ik weet wel dat ik nu al zoveel blijer word dankzij de lieve collega's om mij heen; het optimisme sluipt er automatisch bij in. Het is een proces: eentje waarvan ik niet kan wachten om in te knallen. Liefs, Jeanine
Jamila
Door

Jamila

op 10 Sep 2016

Zo mooi om te lezen! You go girl!

Faye
Door

Faye

op 12 Sep 2016

Goooooo Jeanine! Trots op jou en dat je dit mooie artikel hebt geschreven.

Reactie plaatsen