Bananenmuffins van kikkererwten
Wij zijn gek op muffins! Nu het wat kouder wordt, is het heerlijk om warme muffins te eten, als lunch of als tussendoortje. Dit lekkere recept van Voedzaam & Snel bestaat uit (bijna) alleen maar verantwoorde ingrediƫnten! Je denkt misschien dat van bonen gemaakte muffins niet lekker zijn, maar dit recept gaat jou het tegendeel bewijzen. Kikkererwten zijn een enorme hype op dit moment. Hummus wordt bij elk gerecht gegeten en je kunt er niet meer omheen. Bonen zijn lekker, voedzaam en je kunt er van alles mee maken. De kikkererwten gebruiken we in dit recept als meel vervanger. Omdat de erwten vol met vezels en eiwitten zitten, vullen ze voor een langere tijd dan andere muffins. Wij zijn in ieder geval heel enthousiast over deze combinatie!
HAK kikkererwten
Om het beslag te maken heb je de sta-zak met kikkererwten van HAK nodig. Deze zijn perfect voor het beslag en je hebt precies 1 zak nodig. Dit maakt het al een stuk eenvoudiger. Doe alle ingrediƫnten bij elkaar en mix het met een keukenmachine of een staafmixer. Neem rijpe bananen voor dit recept. Deze zijn zoeter en dat maakt de muffins lekkerder. Je kunt de muffins nog een extra touch geven door wat cacao nibs toe te voegen. De HAK kikkererwten worden in de zak gaar gestoomd. Je kunt ze zo super snel klaarmaken en toevoegen aan je maaltijd. Verder zijn er geen conserveringsmiddelen en suikers toegevoegd aan deze kikkererwten. De kikkererwten bevatten veel eigenschappen die goed zijn voor lichaam en geest. Kalium, ijzer, vitamine K, B1 en ga zo maar door.What you need (5 porties)
- HAK kikkererwten - 1 zak van 200 gram
- Rijpe banaan - 2 stuks
- Bakpoeder - halve theelepel
- Walnoten - 25 gram
- Cacao nibs - 20 gram
- Havermout - 20 gram
- Zout - 1/4 theelepel