HAK kikkererwten
Om het beslag te maken heb je de sta-zak met kikkererwten van HAK nodig. Deze zijn perfect voor het beslag en je hebt precies 1 zak nodig. Dit maakt het al een stuk eenvoudiger. Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix het met een keukenmachine of een staafmixer. Neem rijpe bananen voor dit recept. Deze zijn zoeter en dat maakt de muffins lekkerder. Je kunt de muffins nog een extra touch geven door wat cacao nibs toe te voegen. De HAK kikkererwten worden in de zak gaar gestoomd. Je kunt ze zo super snel klaarmaken en toevoegen aan je maaltijd. Verder zijn er geen conserveringsmiddelen en suikers toegevoegd aan deze kikkererwten. De kikkererwten bevatten veel eigenschappen die goed zijn voor lichaam en geest. Kalium, ijzer, vitamine K, B1 en ga zo maar door.What you need (5 porties)
- HAK kikkererwten - 1 zak van 200 gram
- Rijpe banaan - 2 stuks
- Bakpoeder - halve theelepel
- Walnoten - 25 gram
- Cacao nibs - 20 gram
- Havermout - 20 gram
- Zout - 1/4 theelepel
Make, Shake & Bake
1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
2. Giet de kikkererwten af.
3. Pak een grote beslagkom en voeg de banaan, bakpoeder en zout samen met de kikkererwten toe.
4. Mix dit met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad beslag.
5. Je kunt de havermout en cacao nibs nu toevoegen. Houd wat cacao nibs over voor later.
6. Hak de walnoten fijn en stop dit bij het beslag. Roer dit nog even door.
7. Pak 5 muffin vormpjes en vul deze met het beslag. Bestrooi ze nog met wat extra cacao nibs.
8. De muffins zijn klaar om 25 minuutjes in de oven te gaan, nog even wachten en smullen maar!