15 februari 2017 
1 min. leestijd

Banaan pannenkoekjes met cacao, frambozen en kokos

Banaan pannenkoekjes met cacao, frambozen en kokos
Banaan pannenkoekjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ze zijn echt super makkelijk om te maken, mega lekker en ook nog eens gezond. Dit keer had ik zin om wat anders uit te proberen dan de gewone banaanpannenkoekjes. Ik had weer zo’n momentje dat ik echt behoefte had aan chocolade maar niet in ongezond eten. Gelukkig had ik cacao in huis en daaruit is dit recept ontstaan. Cacao geeft een lichte chocoladesmaak aan de pannenkoekjes én het is ook nog eens goed voor je, win-win! Is de cacao alleen niet goed genoeg, dan kan je er ook nog wat cacao nibs of stukjes pure chocolade overheen strooien. Dit is een echt feel-good ontbijt of lunch voor in het weekend, maar je kan dit ook heel makkelijk op een drukke doordeweekse dag maken en meenemen naar school, stage of werk!

What you need (1 portie)

 • Banaan - 1
 • Eieren - 2
 • Lijnzaad - 1 eetlepel
 • Cacao - 1,5 eetlepel
 • Kokosolie - om in te bakken
Topping
 • Kokosrasp - 1 eetlepel
 • Frambozen - een handje
 • Honing - scheutje

Make & Shake

Voor de basis heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig: twee eieren en een banaan. Zelfs zo zijn ze ook super lekker! Om het nóg lekkerder te maken heb ik er wat extra ingrediënten aan toegevoegd.
 1. Begin met het prakken van de banaan en voeg hier de twee eieren aan toe. Je kan dit met een vork doen, blender, staafmixer of keukenmachine, het is maar net wat jij het makkelijkst vindt.
 2. Voeg vervolgens de cacao en het lijnzaad toe en zorg dat het mengsel goed gemixt is.
 3. Zet een pan op middelhoog vuur en smelt een beetje kokosolie hierin. Je kan hiervoor ook olijfolie of gewone boter gebruiken.
 4. Wanneer je het mengsel opgebakken hebt kan je de pannenkoekjes afmaken met een beetje kokosrasp, frambozen en honing.
Tip: Wanneer je de pannenkoekjes maakt moet je er echt op letten dat ze niet te groot zijn! Als ze te groot zijn kan je ze namelijk bijna niet omdraaien zonder dat ze uit elkaar vallen. Been there, done that... Enjoy!
Reactie plaatsen